Jeg bestemte meg for å tappe batch #5, som er 0.5 liter avtapp fra batch #4, etter å ha stått med hvetegjær i tre dager.
Målte FG til 1.030, som gir ABV 4.6%.
Det kan faktisk være høyere på grunn av kandissukkeret som ble tilført under koking av batch #4.
Jeg tappet over til to stk 0.33 liters flasker, den ene fylte jeg helt opp, mens den andre ble halvfull.
Her tok jeg mange snarveier.
Helte sukker rett i flaskene, droppa sukkerlake, som sikkert ikke hadde blitt spesielt bra på så lite brygg, ca 2 gram sukker per flaske.
Tapping rett oppi flaskene fra litermålet som har fungert som gjæringskar de siste dagene.
En god del gjær kom over til flaskene, noe jeg ønsket for at gjæringen med hvetegjær skal fortsette.
Selv om jeg fikk skilt vekk de fleste bitene med appelsinskall, så fløyt også en del over til flaskene.
Jeg helte ølet litt fram og tilbake mellom flaskene, både for å samle appelsinbitene over til den halvfulle flaska, og for å jevne ut sukkermengden noe.
Dette er absolutt ingen god prosess å kopiere, ølet har nok tatt til seg en god mengde oksygen.
Ølet står nå til ettergjæring og modning ved 20-21ºC.
Kommentarer
Legg inn en kommentar