Vinene har stått på gjæringsspann i nesten tre måneder.
Noen steg var felles for både hvit- og rødvinen:
1) Stakk om vinen til et rent spann.
2) Tilsatte gjærstopp (poste H som fulgte med vinsettet).
3) Rørte godt, uten å plaske for mye etter hver tilsetning.
4) Tilsatte vinsvovling (1/2 teskje).
5) Vasket gjæringsspannet og stakk om tilbake.
6) Rørte godt, uten å plaske for mye, for å røre ut så mye kullsyre jeg kan.
Tilsatte kisesol (pose J) og så gelantin (pose K), og rørte godt, før jeg stakk om tilbake til gjæringsspannet.
Dette skal hjelpe til å få en klarere hvitvin.
Ingen eik til hvitvinen.
Tilsatte 35 gram eikespon, fransk heavy toast til rødvinen. Planen er å la det ligge og få et fatpreg.
Noen steg var felles for både hvit- og rødvinen:
1) Stakk om vinen til et rent spann.
2) Tilsatte gjærstopp (poste H som fulgte med vinsettet).
3) Rørte godt, uten å plaske for mye etter hver tilsetning.
4) Tilsatte vinsvovling (1/2 teskje).
5) Vasket gjæringsspannet og stakk om tilbake.
6) Rørte godt, uten å plaske for mye, for å røre ut så mye kullsyre jeg kan.
Gjærstopp beskytter vinen mot uønsket videre gjæring. |
Vinsvovling beskytter duft, farge og smak. Beskytter mot oksygen. |
Vin #1 Chablis
SG: 0.998Tilsatte kisesol (pose J) og så gelantin (pose K), og rørte godt, før jeg stakk om tilbake til gjæringsspannet.
Dette skal hjelpe til å få en klarere hvitvin.
Ingen eik til hvitvinen.
Stikker om hvitvinen før tilsetninger. |
Tilsetninger til hvitvinen: gjærstopp, kisesol og gelantin. |
Vin #2 Cabernet Sauvignon
SG: 1.000Tilsatte 35 gram eikespon, fransk heavy toast til rødvinen. Planen er å la det ligge og få et fatpreg.
Rørte ut tilsetningene ved omstikk. |
Tilsatt spon av fransk eik, heavy toast. |
Kommentarer
Legg inn en kommentar