søndag 22. mars 2020

Omstikking av vinene

Vinene har stått på gjæringsspann i nesten tre måneder.

Noen steg var felles for både hvit- og rødvinen:
1) Stakk om vinen til et rent spann.
2) Tilsatte gjærstopp (poste H som fulgte med vinsettet).
3) Rørte godt, uten å plaske for mye etter hver tilsetning.
4) Tilsatte vinsvovling (1/2 teskje).
5) Vasket gjæringsspannet og stakk om tilbake.
6) Rørte godt, uten å plaske for mye, for å røre ut så mye kullsyre jeg kan.

Gjærstopp beskytter vinen mot uønsket videre gjæring.

Vinsvovling beskytter duft, farge og smak. Beskytter mot oksygen.


Vin #1 Chablis

SG: 0.998
Tilsatte kisesol (pose J) og så gelantin (pose K), og rørte godt, før jeg stakk om tilbake til gjæringsspannet.
Dette skal hjelpe til å få en klarere hvitvin.
Ingen eik til hvitvinen.

Stikker om hvitvinen før tilsetninger.

Tilsetninger til hvitvinen: gjærstopp, kisesol og gelantin.

Vin #2 Cabernet Sauvignon

SG: 1.000
Tilsatte 35 gram eikespon, fransk heavy toast til rødvinen. Planen er å la det ligge og få et fatpreg.


Rørte ut tilsetningene ved omstikk.

Tilsatt spon av fransk eik, heavy toast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar