torsdag 11. september 2014

Tilsetting av hvetegjær i APA Jul

Bunnfalt gjær etter vasking
Gjæren jeg vasket på tirsdag etter flasking av batch 2 har nå bunnfalt.
Jeg helte av toppvannet, slik at ligger igjen en tykk gjær-slurry.

Test av hvetegjær i APA Jul

Hvetegjær i APA Jul
Jeg tappet ut ca 0.5 liter øl fra batch #4 som jeg helte på et litermål, og her tilsatte jeg, med øyemål, en "dæsj" av hvetegjæren, muligens alt for mye for den halve literen, men skitt au... Det får gå.

Det er fremdeles en del sukker igjen i "gjæringskjelen" i batch #4, siden jeg har målte SG til å være et sted i området rundt 1.027 og 1.033. Det kan så klart være ikke-gjærbart sukker, men det vil være spennende å se hva denne hvetegjæren kan gjøre videre med dette brygget... What could possibly go wrong?

Jeg dekket til "gjæringslitermålet" med en klut og lar dette stå i romtemperatur på ca 20ºC.

Siden hvetegjær avgir en spesiell smak av blant annet banan, så ønsker jeg ikke å tilsette denne til hele APA Jul-brygget. Batch #5 er født.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar