Hveteølet av batch #2 har stått én uke.
En halvtimes tur i kjøleskapet før åpning av den første flaska som ble tappa fra brygget.
Helte alt av gjær over til glasset og da ble det mye grums.
Høy karbonering med mye skum, men det meste la seg ganske fort, mens det ble liggende igjen litt skum på toppen av ølet og en del skum langs kanten av glasset.
En halvtimes tur i kjøleskapet før åpning av den første flaska som ble tappa fra brygget.
Smaking av batch #2 - Weissenbier |
Utseende
Klar lys farge til å begynne med.Helte alt av gjær over til glasset og da ble det mye grums.
Høy karbonering med mye skum, men det meste la seg ganske fort, mens det ble liggende igjen litt skum på toppen av ølet og en del skum langs kanten av glasset.
Lukt
Lukta godt.
Fruktig.
Minnet om tysk hveteøl - litt ala Weihenstephaner?
Smak
Kraftig banansmak.
Syrlig.
Mild.
Litt skarpere enn batch #1.
Batch #1 hadde en rundere smak, men så er den også noen uker eldre.
Temperatur
Ble litt for fort varm, og friskheten ble noe dempet.
Nytes best kald.
Kommentarer
Legg inn en kommentar