Rommet holder nå 19,5ºC.
Her gjæres også batch #2 Weissenbier og #3 American Pale Ale.
Nytt bilde av APA Jul etter 5 dager gjæring.
Gjæren har vel begynt å flokkulere og legge seg til på bunnen.
Det er noen små bobler, så det er fremdeles litt gjæringsaktivitet.
Målte SG til 1.032, så det trengs mer utgjæring.
Jeg endte på 1.020 på mitt første brygg, en Pale Ale, som brukte samme type gjær, Safale S-04.
Det gjærer fremdeles i batch #3 som ble satt til gjæring samtidig.
For å kontrollere gjæringsaktiviteten etter at stormgjæringen har avtatt, så utjevner jeg trykket ved å presse litt forsiktig ned på lokket slik at vannet i gjærlåsen jevnes ut, og hvis det fremdeles gjærer så bygges trykket opp igjen etter litt og vannet i gjærlåsen blir stående skjevt.
Her gjæres også batch #2 Weissenbier og #3 American Pale Ale.
Nytt bilde av APA Jul etter 5 dager gjæring.
Gjæren har vel begynt å flokkulere og legge seg til på bunnen.
Det er noen små bobler, så det er fremdeles litt gjæringsaktivitet.
Målte SG til 1.032, så det trengs mer utgjæring.
Jeg endte på 1.020 på mitt første brygg, en Pale Ale, som brukte samme type gjær, Safale S-04.
Gjæring i APA Jul etter 5 dager |
Det gjærer fremdeles i batch #3 som ble satt til gjæring samtidig.
For å kontrollere gjæringsaktiviteten etter at stormgjæringen har avtatt, så utjevner jeg trykket ved å presse litt forsiktig ned på lokket slik at vannet i gjærlåsen jevnes ut, og hvis det fremdeles gjærer så bygges trykket opp igjen etter litt og vannet i gjærlåsen blir stående skjevt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar