Det har gått 18 dager siden batch #3 American Pale Ale ble satt til gjæring og denne skal nå tappes på flasker.
Jeg målte opp 128 gram sukker som blir 7.1g/liter.
Kokte opp og rørte ut sukkeret i 5 dl vann.
Målte FG til 1.030 som gir ABV på 3.6%.
Desinfisering med StarSan.
Ble en del bobler... hvorfor? |
Tappekran på gjæringskaret |
Karbonering
Beregnet sukker til sukkerlaken på grunnlag av 18 liter øl med 2.6 vol CO2 ved 21ºC, som ble ca 127 gram.Jeg målte opp 128 gram sukker som blir 7.1g/liter.
Kokte opp og rørte ut sukkeret i 5 dl vann.
SG
APA på flasker |
Tapping til flasker
Jeg vasket og desinfiserte ca 50 flasker av 0.5 liter og tre flasker av 0.33 liter, og desinfiserte ca 50-60 korker.Desinfisering med StarSan.
Startet å fylle et par 0.33 flasker før jeg fylte på halvlitersflaskene. De to første flaskene merket jeg tydelig med "1" og "2" og de to siste flaskene merket jeg med "L" (for "last").
Jeg fylte 31 stk 0.5 liters flasker og tre stk 0.33 liters flasker.
Det ble totalt ca 16 liter American Pale Ale.
Siden jeg ikke har laget etiketter ennå til hverken batch #2 Weissenbier eller til batch #3 American Pale Ale så brukte jeg røde korker på batch #3 APA.
Flaskene skal modnes i romtemperatur i ca to uker før de settes kaldt.
Vasking av gjær
Utvasket Safale S-04 fra #3 |
Siden hvetegjæren sikkert ikke er helt tipp topp lenger, så tømte jeg ut den vaska gjæren fra batch #2 og vasket så gjærkaka fra batch #3. Om denne gjæren egentlig er brukanes til noe gjenstår å se.
Kommentarer
Legg inn en kommentar