Slik brygger jeg.
Brygger ca 48-50 liter øl.
Starter med 40 liter meskevann.
Vannjusteringer i henhold til ølstil.
Ta hensyn til temperatur på maltet for å finne temperatur ved innmesk.
Isoleres (liggeunderlag).
Temperatur i vannet (uten malt) øker nesten 1 grad i minuttet ved 3000W effekt (39ºC på 43 minutter).
Enten kjør sirkulering med pumpe kontinuerlig med varme.
Eller, dersom jevn temperatur i mesk er nådd, stans sirkulering og skru av varme.
Rør godt i mesken for å jevne ut temperatur.
Vannjusteringer i henhold til ølstil.
BB30 kobles til sirkuleringspumpa som brukes for å pumpe skyllevannet over mesken.
Test kjølespiralen først for å sjekke at koblinger er inntakte og ikke lekker.
Brygger ca 48-50 liter øl.
Mesking
Mesking i Beer Brew 60 (BB60).Starter med 40 liter meskevann.
Vannjusteringer i henhold til ølstil.
Ta hensyn til temperatur på maltet for å finne temperatur ved innmesk.
Isoleres (liggeunderlag).
Temperatur i vannet (uten malt) øker nesten 1 grad i minuttet ved 3000W effekt (39ºC på 43 minutter).
Enten kjør sirkulering med pumpe kontinuerlig med varme.
Eller, dersom jevn temperatur i mesk er nådd, stans sirkulering og skru av varme.
Rør godt i mesken for å jevne ut temperatur.
Utvask etter mesking
For å øke temperatur til utvask, bruk 3000W effekt.
Kontinuerlig sirkulering med pumpe.
Må ikke røre i mesken. Mesken skal være kompakt for bedre utbytte fra skylling.
Skylling
30 liter skyllevann på 78-79ºC i Beer Brew 30 (BB30).Vannjusteringer i henhold til ølstil.
BB30 kobles til sirkuleringspumpa som brukes for å pumpe skyllevannet over mesken.
Koking
BB60 holder rullerende koke ved 2000W effekt.
Forberede kjøling
Kjølespiral oppi siste 15 minutter for desinfisering.
Kjølespiral koblet til kaldtvannskrana.Test kjølespiralen først for å sjekke at koblinger er inntakte og ikke lekker.
Kjøling
Ta av isolasjon.
Gjæring
Gjæres i 2 stk 30-liters gjæringsspann.
Enten rehydrere tørrgjær eller gjenbruk av gjærslurry fra tidligere brygg.
Ved rehydrering av tørrgjær, i god tid før kjøling kokes litt vann som så kjøles ned til romtemperatur. Fordeles på 2 små desinfiserte beholdere og strør over med tørrgjær (2-3 pakker).
Kommentarer
Legg inn en kommentar