Målte SG i batch #3 til 1.029 og SG i batch #4 til 1.033, etter 11 dager til gjæring.
Det er litt rart at SG i batch #4 er høyere i dag enn ved forrige måling på 1.027 for to dager siden.
Det kan være ujevnheter med sukker i ølet i kjelen, eller at jeg har lest av SG ved forskjellige temperaturer.
Bruker jeg rett og slett for lite gjær?
Når jeg skal sette de to bryggene med juleøl jeg har planlagt, så skal jeg bruke dobbelt så mye gjær, to pakker tørrgjær i hvert brygg.
Jeg smakte på både batch #3 og batch #4, og begge har en kraftig og stram ettersmak som setter seg lenge bak i ganen og halsen.
Kan det rett og slett være humla?
Jeg får bli venn med tålmodigheten, og vente, flaske, vente mer og se, og smake.
Det er litt rart at SG i batch #4 er høyere i dag enn ved forrige måling på 1.027 for to dager siden.
Det kan være ujevnheter med sukker i ølet i kjelen, eller at jeg har lest av SG ved forskjellige temperaturer.
For lite gjær?
Jeg antar at gjæringen har stoppet.Bruker jeg rett og slett for lite gjær?
Når jeg skal sette de to bryggene med juleøl jeg har planlagt, så skal jeg bruke dobbelt så mye gjær, to pakker tørrgjær i hvert brygg.
Stram ettersmak
Kan det rett og slett være humla?
Jeg får bli venn med tålmodigheten, og vente, flaske, vente mer og se, og smake.
Kommentarer
Legg inn en kommentar