Vinene har stått på gjæringsspann i nesten tre måneder.   Noen steg var felles for både hvit- og rødvinen:  1) Stakk om vinen til et rent spann.  2) Tilsatte gjærstopp (poste H som fulgte med vinsettet).  3) Rørte godt, uten å plaske for mye etter hver tilsetning.  4) Tilsatte vinsvovling (1/2 teskje).  5) Vasket gjæringsspannet og stakk om tilbake.  6) Rørte godt, uten å plaske for mye, for å røre ut så mye kullsyre jeg kan.     Gjærstopp beskytter vinen mot uønsket videre gjæring.      Vinsvovling beskytter duft, farge og smak. Beskytter mot oksygen.      Vin #1 Chablis  SG: 0.998  Tilsatte kisesol (pose J) og så gelantin (pose K), og rørte godt, før jeg stakk om tilbake til gjæringsspannet.  Dette skal hjelpe til å få en klarere hvitvin.  Ingen eik til hvitvinen.     Stikker om hvitvinen før tilsetninger.      Tilsetninger til hvitvinen: gjærstopp, kisesol og gelantin.     Vin #2 Cabernet Sauvignon  SG: 1.000  Tilsatte 35 gram eikespon, fransk heavy toast til rødvinen. Planen er å l...
 

Kommentarer
Legg inn en kommentar