lørdag 6. desember 2014

Ølbryggerknekkebrød

Det er ikke bare øl man kan lage av malt.
Mot slutten av brygging av belgisk dubbel tappet jeg av 1.5 dl vørter for å lage knekkebrød av, før tilsetning av humle, så klart.
Jeg tappet også av 4.5 dl for å lage brød på søndag.

Oppskrift

Jeg fant oppskriften til knekkebrødet på matmat.no:

  • 8 dl utvasket mesk
  • 8 dl fint sammalt hvetemel
  • 5 dl vann
  • 1,5 dl vørter
  • 1/2 ts salt

Blandet alt sammen i en stor bolle.
Smørte så jevnte utover på et bakeark (pizza-ark) på et stekebrett.
Forvarmet stekeovnen til 180ºC.
Oppskriften sier 45-60 minutter avhengig av knekkebrødtykkelse, men knekkebrødet mitt ble såpass tykt at det trengte alle 60 minuttene i ovnen.

Resultat

Knekkebrødet ble litt mykt, så kanskje det kunne stått enda lenger i ovnen, men det ble veldig godt.
Mykheten gjør at det egner seg godt sammen med egg og bacon, og det går fint an å skjære i knekkebrødet med kniv.

Oppbevaring

På grunn av mykheten bør de nok oppbevares i fryseren, for å unngå eventuell mugg.

Konklusjon

Ølknekkebrød med akevit-ost (nøkkelost) og alkoholfritt juleøl må kalles suksess!


Blandet alle ingredienser sammen og rørte godt.

Ølbryggerknekkebrød i ovnen på 180ºC i 60 minutter.

20 passe store og passe myke knekkebrød


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar