Det er ikke bare øl man kan lage av malt.
Mot slutten av brygging av belgisk dubbel tappet jeg av 1.5 dl vørter for å lage knekkebrød av, før tilsetning av humle, så klart.
Jeg tappet også av 4.5 dl for å lage brød på søndag.
Blandet alt sammen i en stor bolle.
Smørte så jevnte utover på et bakeark (pizza-ark) på et stekebrett.
Forvarmet stekeovnen til 180ºC.
Oppskriften sier 45-60 minutter avhengig av knekkebrødtykkelse, men knekkebrødet mitt ble såpass tykt at det trengte alle 60 minuttene i ovnen.
Mykheten gjør at det egner seg godt sammen med egg og bacon, og det går fint an å skjære i knekkebrødet med kniv.
Mot slutten av brygging av belgisk dubbel tappet jeg av 1.5 dl vørter for å lage knekkebrød av, før tilsetning av humle, så klart.
Jeg tappet også av 4.5 dl for å lage brød på søndag.
Oppskrift
Jeg fant oppskriften til knekkebrødet på matmat.no:- 8 dl utvasket mesk
- 8 dl fint sammalt hvetemel
- 5 dl vann
- 1,5 dl vørter
- 1/2 ts salt
Smørte så jevnte utover på et bakeark (pizza-ark) på et stekebrett.
Forvarmet stekeovnen til 180ºC.
Oppskriften sier 45-60 minutter avhengig av knekkebrødtykkelse, men knekkebrødet mitt ble såpass tykt at det trengte alle 60 minuttene i ovnen.
Resultat
Knekkebrødet ble litt mykt, så kanskje det kunne stått enda lenger i ovnen, men det ble veldig godt.Mykheten gjør at det egner seg godt sammen med egg og bacon, og det går fint an å skjære i knekkebrødet med kniv.
Oppbevaring
På grunn av mykheten bør de nok oppbevares i fryseren, for å unngå eventuell mugg.Konklusjon
Ølknekkebrød med akevit-ost (nøkkelost) og alkoholfritt juleøl må kalles suksess!Blandet alle ingredienser sammen og rørte godt. |
Ølbryggerknekkebrød i ovnen på 180ºC i 60 minutter. |
20 passe store og passe myke knekkebrød |
Kommentarer
Legg inn en kommentar