lørdag 30. august 2014

Nytt bryggestativ

Under mine to første brygg har jeg satt kokeren oppå en gammel krakk.
Denne krakken var litt for høy, slik at jeg ikke klarte å løfte opp silkaret med malten etter meskingen samtidig som jeg skulle plassere ringen oppå kokeren som sila skal stå på.
Jeg trengte noe nytt, noe lavere og mer stødig.

Jeg planla, timet og tilrettela, og med hjelp av min far (som er noe mer nevenyttig enn meg selv), så lagde vi et nytt stativ som kokeren kan stå på. Resultatet ser veldig bra ut. Takk for hjelpen!

Den er akkurat høy nok, slik at utløpskrana på kokeren er godt over høyden på gjæringsspanna jeg har, og samtidig lav nok til at jeg forhåpentligvis skal klare å løfte opp silkaret med mesken alene.

I tillegg laget vi festeanordning for sirkulasjonspumpa, slik at jeg enklere kan justere sirkulasjonshastigheten med én hånd.

Det er noen ting som gjenstår, som å feste strømbryteren til sirkulasjonspumpa, festeanordning for slangeenden fra pumpa og noen hemper for å henge utstyr til tørking etter rengjøring.

I tillegg vurderer jeg å borre hull i platen under kokekaret, for bedre lufting, og så fjerne de lyse plankene som ligger der nå.

Gleder meg til å teste ut stativet ved neste brygging - som ikke er så alt for lenge til :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar