Tappet i dag halvparten av batch #7 på flasker, etter 11 dager på gjæringsspann.
Valgte å flaske #7.2 i dag, en Havre Stout Jul gjæret med Safale S-04.
Så koblet jeg på flaskefylleren til heverten og startet tapping, og tapping gikk vestentlig raskere i dag med nyvaska og ren flaskefyller.
Ble 21 stk 0.5 liters flasker og 2 stk 0.33 liters flasker.
I tillegg fikk jeg en halvfull 0.5 liters sisteflaske.
Totalt ca 11.5 liter øl.
Gleder meg til å smake på #7.1 som gjæret på Nottingham for å kjenne forskjellen.
Valgte å flaske #7.2 i dag, en Havre Stout Jul gjæret med Safale S-04.
Priming
Beregnet 59.4 gram sukker til 12 liter, 2.1 vol CO2 ved 20ºC.
Målte opp 60 gram sukker til 4 dl kokende vann, rørt ut.
Flasking
Jevnt over så gikk det bedre i dag med færre problemer enn under tapping av #6 i går, men det gikk heller ikke problemfritt i dag.
Gjæringsspannet som #7.2 stod på har en kran som jeg koblet en slange til for å stikke om til nytt gjæringsspann for tilsetting av sukkerlaken, men mot slutten av omstikkingen gikk noe tett.
Heldigvis hadde jeg heverten liggende desinfisert og standby (og uten flaskefylleren i enden), så jeg brukte denne for de siste literne med øl.
Ble 21 stk 0.5 liters flasker og 2 stk 0.33 liters flasker.
I tillegg fikk jeg en halvfull 0.5 liters sisteflaske.
Totalt ca 11.5 liter øl.
Smaking
Smakte godt og luktet godt, med en god blanding av kryddersmaker, og ingen krydder som overdøver.Gleder meg til å smake på #7.1 som gjæret på Nottingham for å kjenne forskjellen.
Statistikk
Bryggedato: | 21.09.2014 | BRYGG NR: | 7.2 | |
Øltype: | AMERIKANSK HAVRE STOUT JUL | Volum (liter): | 11,5 | |
Avmåling refraktometer: | SG | Brix | ||
OG: | 1,053 | |||
FG: | 1,029 | 7,5 | ||
Kalkulator refraktometer: | Brix fra SG | Brix | Korrigert SG | |
OG: | 13,10 | 13,10 | 1,054 | |
FG: | 7,31 | 7,50 | 1,015 | |
ABV: | 5,24% | |||
Karbonering: | ||||
ABV før karbonering: | 5,24% | |||
Sukker (gram): | 60 | |||
Sukker / liter (gram): | 5,22 | |||
ABV økning karbonering: | 0,31% | |||
ABV på flaske: | 5,55% |
Kommentarer
Legg inn en kommentar