torsdag 2. oktober 2014

Tapping av #7.2 Havre Stout Jul på flasker

Tappet i dag halvparten av batch #7 på flasker, etter 11 dager på gjæringsspann.

Valgte å flaske #7.2 i dag, en Havre Stout Jul gjæret med Safale S-04.

Priming

Beregnet 59.4 gram sukker til 12 liter, 2.1 vol CO2 ved 20ºC.
Målte opp 60 gram sukker til 4 dl kokende vann, rørt ut.

Flasking

Jevnt over så gikk det bedre i dag med færre problemer enn under tapping av #6 i går, men det gikk heller ikke problemfritt i dag.

Gjæringsspannet som #7.2 stod på har en kran som jeg koblet en slange til for å stikke om til nytt gjæringsspann for tilsetting av sukkerlaken, men mot slutten av omstikkingen gikk noe tett.
Heldigvis hadde jeg heverten liggende desinfisert og standby (og uten flaskefylleren i enden), så jeg brukte denne for de siste literne med øl.

Så koblet jeg på flaskefylleren til heverten og startet tapping, og tapping gikk vestentlig raskere i dag med nyvaska og ren flaskefyller.

Ble 21 stk 0.5 liters flasker og 2 stk 0.33 liters flasker.
I tillegg fikk jeg en halvfull 0.5 liters sisteflaske.
Totalt ca 11.5 liter øl.

Smaking

Smakte godt og luktet godt, med en god blanding av kryddersmaker, og ingen krydder som overdøver.

Gleder meg til å smake på #7.1 som gjæret på Nottingham for å kjenne forskjellen.

Statistikk






Bryggedato: 21.09.2014
BRYGG NR: 7.2





Øltype: AMERIKANSK HAVRE STOUT JUL Volum (liter): 11,5










Avmåling refraktometer: SG Brix

OG: 1,053


FG: 1,029 7,5










Kalkulator refraktometer: Brix fra SG Brix Korrigert SG

OG: 13,10 13,10 1,054

FG: 7,31 7,50 1,015






ABV:

5,24%










Karbonering:



ABV før karbonering: 5,24%

Sukker (gram): 60

Sukker / liter (gram): 5,22

ABV økning karbonering: 0,31%

ABV på flaske: 5,55%


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar