Smaking av #7.1 |
Brorparten av denne batchen, #7.2, tappet jeg på torsdag.
Priming
Samme beregning av sukker for #7.1 som for #7.2: 60 gram sukker til 12 liter, 2.1 vol CO2 ved 20ºC.Målte opp 60 gram sukker som jeg rørte ut i 4 dl kokende vann.
#7.1 Havre Stout Jul på flasker |
Flasking
Gikk smertefritt med flasking i dag.
Hevert for omstikking til nytt gjæringskar.
Flaskefylleren fungerte utmerket.
Hadde allerede mange rene tomflasker som jeg brukte, desinfiserte alle på nytt.
Ble 20 stk 0.5 liters flasker og 3 stk 0.33 liters flasker.
I tillegg ble det en halvfull 0.33 liters flaske, samt litt til smaking.
Røft regnet ble det ca 11.5 liter øl.
Smaking
Smakte omtrent som #7.2, ikke helt uventet, men jeg synes fyldigheten fra havren kommer tydeligere frem i denne.
Den virker noe mindre fruktig.
Statistikk
Bryggedato: | 21.09.2014 | BRYGG NR: | 7.1 | |
Øltype: | AMERIKANSK HAVRE STOUT JUL | Volum (liter): | 11,5 | |
Avmåling refraktometer: | SG | Brix | ||
OG: | 1,053 | |||
FG: | 1,031 | 8,0 | ||
Kalkulator refraktometer: | Brix fra SG | Brix | Korrigert SG | |
OG: | 13,10 | 13,10 | 1,054 | |
FG: | 7,80 | 8,00 | 1,018 | |
ABV: | 4,83% | |||
Karbonering: | ||||
ABV før karbonering: | 4,83% | |||
Sukker (gram): | 60 | |||
Sukker / liter (gram): | 5,22 | |||
ABV økning karbonering: | 0,31% | |||
ABV på flaske: | 5,14% | |||
Vasking av gjær
Jeg vasket Nottingham-gjærkaka og satte gjæren på en ny beholder i kjøleskapet.
Fra før står en beholder med Nottingham-gjær etter #6, men denne havner trolig i vasken etter litt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar