søndag 5. oktober 2014

Tapping av #7.1 Havre Stout Jul på flasker

Smaking av #7.1
Tappet i dag #7.1 på flasker, som er en Havre Staut med masse julekrydder, gjæret med Nottingham.
Brorparten av denne batchen, #7.2, tappet jeg på torsdag.

Priming

Samme beregning av sukker for #7.1 som for #7.2: 60 gram sukker til 12 liter, 2.1 vol CO2 ved 20ºC.
Målte opp 60 gram sukker som jeg rørte ut i 4 dl kokende vann.

#7.1 Havre Stout Jul på flasker

Flasking

Gikk smertefritt med flasking i dag.
Hevert for omstikking til nytt gjæringskar.
Flaskefylleren fungerte utmerket.
Hadde allerede mange rene tomflasker som jeg brukte, desinfiserte alle på nytt.

Ble 20 stk 0.5 liters flasker og 3 stk 0.33 liters flasker.
I tillegg ble det en halvfull 0.33 liters flaske, samt litt til smaking.
Røft regnet ble det ca 11.5 liter øl.

Smaking

Smakte omtrent som #7.2, ikke helt uventet, men jeg synes fyldigheten fra havren kommer tydeligere frem i denne.
Den virker noe mindre fruktig.

Statistikk






Bryggedato: 21.09.2014
BRYGG NR: 7.1





Øltype: AMERIKANSK HAVRE STOUT JUL Volum (liter): 11,5










Avmåling refraktometer: SG Brix

OG: 1,053


FG: 1,031 8,0










Kalkulator refraktometer: Brix fra SG Brix Korrigert SG

OG: 13,10 13,10 1,054

FG: 7,80 8,00 1,018






ABV:

4,83%










Karbonering:



ABV før karbonering: 4,83%

Sukker (gram): 60

Sukker / liter (gram): 5,22

ABV økning karbonering: 0,31%

ABV på flaske: 5,14%






Vasking av gjær

Jeg vasket Nottingham-gjærkaka og satte gjæren på en ny beholder i kjøleskapet.
Fra før står en beholder med Nottingham-gjær etter #6, men denne havner trolig i vasken etter litt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar