mandag 20. juni 2016

Tapping av #19A Old Ale og #19B Old Ale Oak

Flasket #19A og #19B samme dag.

Flasking av #19A

Flasket først #19A, Old Ale, Double Englishman's Knot.

Sukkerlake for karbonering av #19A

Beregnet ca 14 liter øl.
Måltall: 2.1 vol CO2.
Øl-temp: ~20ºC.
Beregnet: 69.4 gram hvitt sukker

Målte opp 69 gram sukker, rørt i 5 dl vann.
Ble ca 13.5 liter inkludert sukkerlake, som tilsier at ølet vil få 2.14 vol CO2.

Final Gravity på #19A

Målte 1.015-1.016 SG med hydrometer.
Målte 7.9-8.0% Brix med refraktometer, som etter korrigering er 1.014 SG (3.59% Brix).

Alkohol på #19A

Etter tilsetting av sukkerlake for karbonering øker ABV med 0.30%.
Beregnet alkoholinnhold på #19A er 7.48% ABV.

Tapping av #19A

Tappet 13.6 liter øl fordelt på 40 flasker à 0.33 liter og ca 0.4 liter i en blend av #19A og #19B.

En kasse med #19A, Old Ale


Statistikk for #19A

Bryggedato: 04.06.2016
BRYGG NR: 19
Tappedato: 20.06.2016

19A
Gjæring: 16 dager






Navn: Double Englishman's Knot

Øltype: Strong Ale Volum (liter): 13.5





Gjær: Danstar Nottingham, 8dl slurry #18






Avlesning refraktometer: Brix WRI
Korrigert Brix

OG: 16.0
16.00

FG: 8.0
8.00

Wort Correction Factor 0.0%







Tilsetning under gjæring

Ny OG

OG (Brix): 22.0
16.22

Volum (liter): 0.5


OG (SG): 1.092


Ca ABV økning tilsetning: 6.18%






Kalkulator refraktometer: SG Brix

OG: 1.066 16.22

FG: 1.014 3.59






ABV før karbonering:
7.18%

Utgjæringsgrad:
77.89%





Karbonering:



ABV før karbonering: 7.18%

Sukker (gram): 69

Sukker / liter (gram): 5.11

ABV økning karbonering: 0.30%

ABV på flaske: 7.48%



Flasking av #19B

Flasket så #19B, Old Ale Oak, Double Englishman's Knot (Eikelagret).

Denne smakte en del preg av eik, men ikke for mye, noe vanilje i ettersmak, varmer noe og er avrundet i smaken.

Sukkerlake for karbonering av #19B

Beregnet ca 14 liter øl.
Måltall: 2.1 vol CO2.
Øl-temp: ~20ºC.
Beregnet: 69.4 gram hvitt sukker

Målte opp 69 gram sukker, rørt i 5 dl vann.
Ble ca 13.5 liter inkludert sukkerlake, som tilsier at ølet vil få 2.14 vol CO2.

Med andre ord; en helt lik sukkerlake som for #19A.

Final Gravity på #19B

Målte 1.014-1.015 SG med hydrometer.
Målte 8.1% Brix med refraktometer, som etter korrigering er 1.014 SG (3.66% Brix).

Alkohol på #19B

Etter tilsetting av sukkerlake for karbonering øker ABV med 0.30%.
Sammen med eikechipsen tilsatte jeg også noe whisky, som økte ABV med ca 0.1%.
Beregnet alkoholinnhold på #19B er 7.59% ABV.

Den lille forskjellen i alkoholinnhold mellom #19A og #19B skyldes kanskje at laken av kandissukker jeg tilsatte den 7. juni var noe mer konsentrert for #19B enn den jeg tilsatte i #19A.

Tapping av #19B

Tappet 13.6 liter øl fordelt på 40 flasker à 0.33 liter og ca 0.4 liter i en blend av #19A og #19B.
Dette er samme mengde som for #19A.

En kasse med #19B, Old Ale Oak



Statistikk for #19B

Bryggedato: 04.06.2016
BRYGG NR: 19B
Tappedato: 20.06.2016

19B
Gjæring: 16 dager






Navn: Double Englishman's Knot

Øltype: Strong Ale Volum (liter): 13.5





Gjær: Danstar Nottingham, 8dl slurry #18






Avlesning refraktometer: Brix WRI
Korrigert Brix

OG: 16.0
16.00

FG: 8.1
8.10

Wort Correction Factor 0.0%







Tilsetning under gjæring

Justert OG

OG (Brix): 24.4
16.30

Volum (liter): 0.49


OG (SG): 1.103






Kalkulator refraktometer: SG Brix

OG: 1.067 16.30

FG: 1.014 3.66






Kalkulert ABV før karbonering:
7.19%

Utgjæringsgrad:
77.57%






Økning ABV (whisky): 0.10%






Karbonering:



ABV før karbonering: 7.29%

Sukker (gram): 69

Sukker / liter (gram): 5.11

ABV økning karbonering: 0.30%






ABV på flaske: 7.59%


Gjærhøsting

Høstet gjæren fra #19A, Danstar Nottingham, som tidligere ble høstet fra #18 Bitter End.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar