Flasket #19A og #19B samme dag.
Flasking av #19A
Flasket først #19A, Old Ale, Double Englishman's Knot.
Sukkerlake for karbonering av #19A
Beregnet ca 14 liter øl.
Måltall: 2.1 vol CO2.
Øl-temp: ~20ºC.
Beregnet: 69.4 gram hvitt sukker
Målte opp 69 gram sukker, rørt i 5 dl vann.
Ble ca 13.5 liter inkludert sukkerlake, som tilsier at ølet vil få 2.14 vol CO2.
Final Gravity på #19A
Målte 1.015-1.016 SG med hydrometer.
Målte 7.9-8.0% Brix med refraktometer, som etter korrigering er 1.014 SG (3.59% Brix).
Alkohol på #19A
Etter tilsetting av sukkerlake for karbonering øker ABV med 0.30%.
Beregnet alkoholinnhold på #19A er 7.48% ABV.
Tapping av #19A
Tappet 13.6 liter øl fordelt på 40 flasker à 0.33 liter og ca 0.4 liter i en blend av #19A og #19B.
En kasse med #19A, Old Ale |
Statistikk for #19A
Bryggedato: | 04.06.2016 | BRYGG NR: | 19 | |
Tappedato: | 20.06.2016 | 19A | ||
Gjæring: | 16 | dager | ||
Navn: | Double Englishman's Knot | |||
Øltype: | Strong Ale | Volum (liter): | 13.5 | |
Gjær: | Danstar Nottingham, 8dl slurry #18 | |||
Avlesning refraktometer: | Brix WRI | Korrigert Brix | ||
OG: | 16.0 | 16.00 | ||
FG: | 8.0 | 8.00 | ||
Wort Correction Factor | 0.0% | |||
Tilsetning under gjæring | Ny OG | |||
OG (Brix): | 22.0 | 16.22 | ||
Volum (liter): | 0.5 | |||
OG (SG): | 1.092 | |||
Ca ABV økning tilsetning: | 6.18% | |||
Kalkulator refraktometer: | SG | Brix | ||
OG: | 1.066 | 16.22 | ||
FG: | 1.014 | 3.59 | ||
ABV før karbonering: | 7.18% | |||
Utgjæringsgrad: | 77.89% | |||
Karbonering: | ||||
ABV før karbonering: | 7.18% | |||
Sukker (gram): | 69 | |||
Sukker / liter (gram): | 5.11 | |||
ABV økning karbonering: | 0.30% | |||
ABV på flaske: | 7.48% |
Flasking av #19B
Flasket så #19B, Old Ale Oak, Double Englishman's Knot (Eikelagret).
Denne smakte en del preg av eik, men ikke for mye, noe vanilje i ettersmak, varmer noe og er avrundet i smaken.
Denne smakte en del preg av eik, men ikke for mye, noe vanilje i ettersmak, varmer noe og er avrundet i smaken.
Sukkerlake for karbonering av #19B
Beregnet ca 14 liter øl.
Måltall: 2.1 vol CO2.
Øl-temp: ~20ºC.
Beregnet: 69.4 gram hvitt sukker
Målte opp 69 gram sukker, rørt i 5 dl vann.
Ble ca 13.5 liter inkludert sukkerlake, som tilsier at ølet vil få 2.14 vol CO2.
Med andre ord; en helt lik sukkerlake som for #19A.
Final Gravity på #19B
Målte 1.014-1.015 SG med hydrometer.
Målte 8.1% Brix med refraktometer, som etter korrigering er 1.014 SG (3.66% Brix).
Alkohol på #19B
Etter tilsetting av sukkerlake for karbonering øker ABV med 0.30%.
Sammen med eikechipsen tilsatte jeg også noe whisky, som økte ABV med ca 0.1%.
Sammen med eikechipsen tilsatte jeg også noe whisky, som økte ABV med ca 0.1%.
Beregnet alkoholinnhold på #19B er 7.59% ABV.
Den lille forskjellen i alkoholinnhold mellom #19A og #19B skyldes kanskje at laken av kandissukker jeg tilsatte den 7. juni var noe mer konsentrert for #19B enn den jeg tilsatte i #19A.
Tapping av #19B
Tappet 13.6 liter øl fordelt på 40 flasker à 0.33 liter og ca 0.4 liter i en blend av #19A og #19B.
Dette er samme mengde som for #19A.
En kasse med #19B, Old Ale Oak |
Statistikk for #19B
Bryggedato: | 04.06.2016 | BRYGG NR: | 19B | |
Tappedato: | 20.06.2016 | 19B | ||
Gjæring: | 16 | dager | ||
Navn: | Double Englishman's Knot | |||
Øltype: | Strong Ale | Volum (liter): | 13.5 | |
Gjær: | Danstar Nottingham, 8dl slurry #18 | |||
Avlesning refraktometer: | Brix WRI | Korrigert Brix | ||
OG: | 16.0 | 16.00 | ||
FG: | 8.1 | 8.10 | ||
Wort Correction Factor | 0.0% | |||
Tilsetning under gjæring | Justert OG | |||
OG (Brix): | 24.4 | 16.30 | ||
Volum (liter): | 0.49 | |||
OG (SG): | 1.103 | |||
Kalkulator refraktometer: | SG | Brix | ||
OG: | 1.067 | 16.30 | ||
FG: | 1.014 | 3.66 | ||
Kalkulert ABV før karbonering: | 7.19% | |||
Utgjæringsgrad: | 77.57% | |||
Økning ABV (whisky): | 0.10% | |||
Karbonering: | ||||
ABV før karbonering: | 7.29% | |||
Sukker (gram): | 69 | |||
Sukker / liter (gram): | 5.11 | |||
ABV økning karbonering: | 0.30% | |||
ABV på flaske: | 7.59% |
Gjærhøsting
Høstet gjæren fra #19A, Danstar Nottingham, som tidligere ble høstet fra #18 Bitter End.
Kommentarer
Legg inn en kommentar