I går (13.juni) byttet jeg ut whisky'n fra eiketeen med 38 gram "ny" Jameson Whisky.
Årsaken var at jeg, etter å ha lest mye rundt på internett, fryktet at denne eiketeen kunne ha uønsket høyt nivå av tanniner og kanskje være for kraftig, så det er best å heller prøve seg litt forsiktig fram siden dette er første gang jeg bruker eik i øl.
Den opprinnelige blandingen hadde en voldsom lukt og en kraftig brent smak.
Tilsettinger:
Den franske luktet vanilje, smakte brent, veldig intenst.
Den amerikanske luktet mindre vanilje enn den franske, men tydelig brent og kraftig.
Etter å ha utblandet den franske noe smakte den fremdeles vanilje, men mer behagelig enn den amerikanske.
Etter å ha utblandet den amerikanske minnet den om amerikansk bourbon.
Årsaken var at jeg, etter å ha lest mye rundt på internett, fryktet at denne eiketeen kunne ha uønsket høyt nivå av tanniner og kanskje være for kraftig, så det er best å heller prøve seg litt forsiktig fram siden dette er første gang jeg bruker eik i øl.
Den opprinnelige blandingen hadde en voldsom lukt og en kraftig brent smak.
Tilsetting i #19B
Jeg helte eika oppi en desinfisert humlepose, og tok vare på whisky'n, og helte så alt oppi #19B.Tilsettinger:
- 30 gram eik pluss en ukjent mengde whisky som hadde trekt inn i eika før jeg byttet whisky
- 38 gram whisky jeg tilsatte i går
Prøvesmaking
Jeg laget to prøver som jeg smakte på i går, en på amerikansk eik og en på fransk eik.Den franske luktet vanilje, smakte brent, veldig intenst.
Den amerikanske luktet mindre vanilje enn den franske, men tydelig brent og kraftig.
Etter å ha utblandet den franske noe smakte den fremdeles vanilje, men mer behagelig enn den amerikanske.
Etter å ha utblandet den amerikanske minnet den om amerikansk bourbon.
Kommentarer
Legg inn en kommentar