Tappet brygg #22 Amber Christmas Ale, Sheepshank 2016, etter 15 dager på gjæringskar.
Dette brygget har blitt tørrhumlet i 7 dager, tilsatt 8 dager etter gjæringsstart.
Tid på tappedag: 4 timer inkludert vask.
Høstet ikke gjær fordi denne var for uren på grunn av tørrhumlingen.
Dette brygget har blitt tørrhumlet i 7 dager, tilsatt 8 dager etter gjæringsstart.
Tid på tappedag: 4 timer inkludert vask.
Høstet ikke gjær fordi denne var for uren på grunn av tørrhumlingen.
Problemer med tett flaskefyllerstav
Flaskefylleren ga meg trøbbel i dag med at tappen til ventilen i bunnen av staven etter hvert hang seg opp, slik at tappingen ikke lenger stoppet når jeg løfta opp flaskefylleren.
Dette resulterte i en del søl, og jeg mistenker at en del flasker kan ha fått unødvendig med oksygen i seg fordi jeg måtte helle ut noe av ølet for å gi litt rom på toppen av flaska.
Disse uheldige flaskene er merka slik at de kan nytes først.
Etter å ha koblet den av og vaska tappestaven så gikk det fint igjen.
Jeg mistenker at tørrhumlingen er skyld i dette problemet, for jeg kunne se noen små klumper/korn i flaskefylleren.
Lurer på om jeg kan koble til noe filter på innsiden av krana på gjæringsspannet jeg bruker til tapping...
Etter å ha koblet den av og vaska tappestaven så gikk det fint igjen.
Jeg mistenker at tørrhumlingen er skyld i dette problemet, for jeg kunne se noen små klumper/korn i flaskefylleren.
Lurer på om jeg kan koble til noe filter på innsiden av krana på gjæringsspannet jeg bruker til tapping...
Sukkerlake for karbonering
Øl-temp: 19ºC.
2.31 VolCO2.
162 gram hvitt sukker blandet i 3 dl kokende vann.
Final Gravity
Målte 1.016 SG med hydrometer.
Målte 7.2ºBrix med refraktometer, som etter korrigering er 1.013 SG (3.41ºBrix).
Alkohol
Etter tilsetting av sukkerlake for karbonering øker ABV med 0.37%.
Beregnet alkoholinnhold i #22 er 6.65%.
Tapping
Tappet ca 25.9 liter øl fordelt på 45 stk 0.5l, 1 stk 2.0l, 1 stk 0.75l og 2 stk 0.33 liter.
Inkludert smaking og søl ble det omtrent 26 liter.
Statistikk
Bryggedato: | 05.11.2016 | BRYGG NR: | 22 | |
Tappedato: | 20.11.2016 | |||
Gjæring: | 15 | dager | ||
Navn: | Sheepshank 2016 | |||
Øltype: | American Amber Ale | Volum (liter): | 26 | |
Gjær: | Safale US-05 (2pk á 11g) | |||
Specific Gravity (SG) | SG | Brix | ||
OG: | 1.062 | 15.21 | ||
FG: | 1.016 | 4.08 | ||
ABV før karbonering: | 6.28% | |||
Utgjæringsgrad: | 73.18% | |||
Karbonering: | ||||
ABV før karbonering: | 6.28% | |||
Sukker (gram): | 162 | |||
Sukker / liter (gram): | 6.23 | |||
ABV økning karbonering: | 0.37% | |||
ABV på flaske: | 6.65% |
Bilder
Omstikking av øl for tilsetting av sukkerlake |
Heverten i gang under omstikking |
Kommentarer
Legg inn en kommentar