søndag 29. mai 2016

Tapping av #17 APA Mosaic på flasker

Batch #17 har gjæret i 24 dager på ca 18-20ºC.

Sukkerlake

Beregnet sukkerlake for 24 liter øl.
Måltall: 6.25 gram sukker per liter øl.
Beregnet: 150 gram sukker.

Rørte ut 150 gram sukker i 5 dl kokende vann.
Blir ca 2.45 vol CO2 i følge Brewers Friend Beer Priming Calculator.

Final Gravity

Målte Brix på ølet til ca 6.8% Brix med refraktometer, og etter korrigering så endte ølet med FG på 1.013 SG (3.31% Brix).
Målte også med et hydrometer, hvor jeg målte FG til 1.015-1.016 SG.

Alkohol

Etter tilsetting av sukkerlaken ble ABV beregnet til 5.69% på bakgrunn av refraktometer-målingene.
Med bakgrunn i tallene fra hydrometermålingene ble ABV beregnet til 5.42%.

Usikker på hvorfor jeg får så forskjellige målinger, men jeg tar et omtrentlig gjennomsnitt på 5.6% ABV.

Tapping

Tappet 24 liter øl fordelt på flasker av 9 stk 0.33 liter, 38 stk 0.5 liter og 1 stk 2.0 liter.

Gjærhøsting

Høstet gjæren, satt i en beholder på én liter, satt i kjøleskap.

Statistikk

Bryggedato: 05.05.2016
BRYGG NR: 17
Tappedato: 29.05.2016


Gjæring: 24 dager






Navn: Sommerfuglløkka

Øltype: American Ale Volum (liter): 24





Gjær: Safale US-05 (slurry #15+#16)






Avlesning refraktometer: Brix WRI
Korrigert Brix

OG: 13.0
13.00

FG: 6.9
6.90

Wort Correction Factor 0.0%











Kalkulator refraktometer: SG Brix

OG: 1.053 13.00

FG: 1.013 3.31






ABV før karbonering:
5.32%

Utgjæringsgrad:
74.51%





Karbonering:



ABV før karbonering: 5.32%

Sukker (gram): 150

Sukker / liter (gram): 6.25

ABV økning karbonering: 0.37%

ABV på flaske: 5.69%


Bilder

Heverten på plass i gjæringsspannet.

Omstikking av øl til nytt spann med sukkerlake.

Desinfiserte korker.

Desinfiserte flasker på flasketreet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar