Batch #17 har gjæret i 24 dager på ca 18-20ºC.
Sukkerlake
Beregnet sukkerlake for 24 liter øl.
Måltall: 6.25 gram sukker per liter øl.
Beregnet: 150 gram sukker.
Rørte ut 150 gram sukker i 5 dl kokende vann.
Blir ca 2.45 vol CO2 i følge Brewers Friend Beer Priming Calculator.
Final Gravity
Målte Brix på ølet til ca 6.8% Brix med refraktometer, og etter korrigering så endte ølet med FG på 1.013 SG (3.31% Brix).
Målte også med et hydrometer, hvor jeg målte FG til 1.015-1.016 SG.
Alkohol
Etter tilsetting av sukkerlaken ble ABV beregnet til 5.69% på bakgrunn av refraktometer-målingene.
Med bakgrunn i tallene fra hydrometermålingene ble ABV beregnet til 5.42%.
Usikker på hvorfor jeg får så forskjellige målinger, men jeg tar et omtrentlig gjennomsnitt på 5.6% ABV.
Tapping
Tappet 24 liter øl fordelt på flasker av 9 stk 0.33 liter, 38 stk 0.5 liter og 1 stk 2.0 liter.
Gjærhøsting
Høstet gjæren, satt i en beholder på én liter, satt i kjøleskap.
Statistikk
Bryggedato: | 05.05.2016 | BRYGG NR: | 17 | |
Tappedato: | 29.05.2016 | |||
Gjæring: | 24 | dager | ||
Navn: | Sommerfuglløkka | |||
Øltype: | American Ale | Volum (liter): | 24 | |
Gjær: | Safale US-05 (slurry #15+#16) | |||
Avlesning refraktometer: | Brix WRI | Korrigert Brix | ||
OG: | 13.0 | 13.00 | ||
FG: | 6.9 | 6.90 | ||
Wort Correction Factor | 0.0% | |||
Kalkulator refraktometer: | SG | Brix | ||
OG: | 1.053 | 13.00 | ||
FG: | 1.013 | 3.31 | ||
ABV før karbonering: | 5.32% | |||
Utgjæringsgrad: | 74.51% | |||
Karbonering: | ||||
ABV før karbonering: | 5.32% | |||
Sukker (gram): | 150 | |||
Sukker / liter (gram): | 6.25 | |||
ABV økning karbonering: | 0.37% | |||
ABV på flaske: | 5.69% |
Bilder
Heverten på plass i gjæringsspannet. |
Omstikking av øl til nytt spann med sukkerlake. |
Desinfiserte korker. |
Desinfiserte flasker på flasketreet. |
Kommentarer
Legg inn en kommentar