Jeg har prøvd meg på hvit- og rødvin laget på druemost. Kjøpte to ekstraktsett fra Nonne Noir i fjor sommer (2019) i Sverige: en til hvitvin med Chardonnay-druer fra Chablis i Frankrike og en til rødvin med Cabernet Sauvignon-duer fra uspesifisert sted i Frankrike. Jeg satte vinsatsene til gjæring den 1.januar 2020. Hver av satsene ble på 20 liter, laget fra 5 liter drueekstrakt. Rehydrerte gjæren og tilsatte 1/4 teskje gjærnæring (ca 2g) per dunk. Vin #1 Chablis Ekstrakten til Chablis-en smakte veldig godt, og veldig søtt. Lang smak. Original gravity: 1.096 Volum: 20 liter Ekstraktsett med druemost av Chardonnay fra Chablis Målt OG til 1.096 Vin #2 Cabernet Sauvignon Ekstrakten til Cabernet Sauvignon hadde kaftig og fyldig smak, smak av røde bær. Lang, og noe tørr avslutning. Original gravity: 1.094 Volum: 20 liter Ekstraktsett med druemost av Cabernet Sauvignon Målt OG til 1.094 Gjæring Gjæres i temperaturkontrollert...