onsdag 1. januar 2020

Hvitvin og rødvin fra ekstraktsett

Jeg har prøvd meg på hvit- og rødvin laget på druemost. Kjøpte to ekstraktsett fra Nonne Noir i fjor sommer (2019) i Sverige: en til hvitvin med Chardonnay-druer fra Chablis i Frankrike og en til rødvin med Cabernet Sauvignon-duer fra uspesifisert sted i Frankrike.

Jeg satte vinsatsene til gjæring den 1.januar 2020. Hver av satsene ble på 20 liter, laget fra 5 liter drueekstrakt.

Rehydrerte gjæren og tilsatte 1/4 teskje gjærnæring (ca 2g) per dunk.

Vin #1 Chablis

Ekstrakten til Chablis-en smakte veldig godt, og veldig søtt. Lang smak.

Original gravity: 1.096
Volum: 20 liter


Ekstraktsett med druemost av Chardonnay fra Chablis

Målt OG til 1.096

Vin #2 Cabernet Sauvignon

Ekstrakten til Cabernet Sauvignon hadde kaftig og fyldig smak, smak av røde bær. Lang, og noe tørr avslutning.

Original gravity: 1.094
Volum: 20 liter

Ekstraktsett med druemost av Cabernet Sauvignon

Målt OG til 1.094

Gjæring

Gjæres i temperaturkontrollert skap på 16ºC.

Vin #1 og #2 satt til gjæring på 16 grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar