Jeg har prøvd meg på hvit- og rødvin laget på druemost. Kjøpte to ekstraktsett fra Nonne Noir i fjor sommer (2019) i Sverige: en til hvitvin med Chardonnay-druer fra Chablis i Frankrike og en til rødvin med Cabernet Sauvignon-duer fra uspesifisert sted i Frankrike.
Jeg satte vinsatsene til gjæring den 1.januar 2020. Hver av satsene ble på 20 liter, laget fra 5 liter drueekstrakt.
Rehydrerte gjæren og tilsatte 1/4 teskje gjærnæring (ca 2g) per dunk.
Vin #1 Chablis
Ekstrakten til Chablis-en smakte veldig godt, og veldig søtt. Lang smak.
Original gravity: 1.096
Volum: 20 liter
Ekstraktsett med druemost av Chardonnay fra Chablis |
Målt OG til 1.096 |
Vin #2 Cabernet Sauvignon
Ekstrakten til Cabernet Sauvignon hadde kaftig og fyldig smak, smak av røde bær. Lang, og noe tørr avslutning.
Original gravity: 1.094
Volum: 20 liter
Ekstraktsett med druemost av Cabernet Sauvignon |
Målt OG til 1.094 |
Gjæring
Gjæres i temperaturkontrollert skap på 16ºC.
Vin #1 og #2 satt til gjæring på 16 grader. |
Kommentarer
Legg inn en kommentar