søndag 3. november 2019

Tapping av #35 Amber Christmas Ale - Sheepshank 2019

Tappet #35 på flasker etter 28 dager (4 uker) på gjæringsspann.

Glemte å tørrhumle, så ølet blir nok ikke så fruktig som planlagt, men den lukter og smaker godt. Godt med maltsødme og med behagelig lang bitterhet.

Startet kl 14.
Ferdig inkl vask kl 19:20, totalt 5:20 timer.
I tillegg vasket jeg en del flasker, ca 90 stk i løpet av en time fram til kl 14.

Forbedringer

Det var kommet litt mugg på utsiden av sporet til lokket av gjæringsspannet. Det kan nok komme fra litt søl og sprut, eventuelt også litt skum som bygger seg opp når jeg tapper fra kokekjelen over til gjæringsspannet. Jeg bør nok vaske litt med Starsan rundt på kanten av gjæringsspannet før jeg setter på lokket.

Mengder

Regner med 1 liter svinn i bunnfall.
Øl-temp: 20ºC

#35A: 25 liter i spann, ca 24 liter øl
#35B: 35.5 liter i spann, ca 24.5 liter øl.

Sukkerlake for naturlig karbonering

Ønsket vol CO2: 2.5
Sukkerlake på ca 5dl vann.

#35A: 24.5 liter, 2.5 vol CO2 = 157g sukker = 6.4g/l.
#35B: 25.0 liter, 2.5 vol CO2 = 161g sukker = 6.4g/l.

Final gravity

Måling gjort med hydrometer i gjæringsspann.
#35A: FG=1.017
#35B: FG=1.017

Tapping

#35A: 48 stk 0.5l flasker.
#35B: 36 stk 0.5l flasker, 9 stk 0.75l flasker, 1 stk 0.6 liter og en halvfull flaske.

Totalt 49.5 liter på flasker.

Satte de fleste av flaskene inn i gjæringsskapet, på 20ºC. Ble også en liten kasse som ble satt på gulvet i rommet som holder ca 20ºC. Skal stå i ca 2 uker.

Statistikk #35A

Bryggedato: 06.10.2019
BRYGG NR: 35
Tappedato: 03.11.2019

Del A
Gjæring: 28 dager






Navn: Sheepshank 2019 Liter vørter: 25
Øltype: American Amber Ale Liter øl: 24,5





Gjær: Safale US-05, 3 pk tørrgjær











Specific Gravity (SG) SG Brix

OG: 1,062 15,21

FG: 1,017 4,33






ABV før karbonering:
6,15%

Utgjæringsgrad:
71,53%





Karbonering:



ABV før karbonering: 6,15%

Sukker (gram): 157

Sukker / liter (gram): 6,41

ABV økning karbonering: 0,38%

ABV på flaske: 6,53%


Statistikk #35B

Bryggedato: 06.10.2019
BRYGG NR: 35
Tappedato: 03.11.2019

Del B
Gjæring: 28 dager






Navn: Sheepshank 2019 Liter vørter: 25,5
Øltype: American Amber Ale Liter øl: 25





Gjær: Safale US-05, 3 pk tørrgjær











Specific Gravity (SG) SG Brix

OG: 1,062 15,21

FG: 1,017 4,33






ABV før karbonering:
6,15%

Utgjæringsgrad:
71,53%





Karbonering:



ABV før karbonering: 6,15%

Sukker (gram): 161

Sukker / liter (gram): 6,44

ABV økning karbonering: 0,38%

ABV på flaske: 6,53%


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar