Tappet brygg #24 British Best Bitter etter 21 dager på gjæringsspann.
Store flasker med 29mm korker
Dette ble første brygg som jeg tappet på champagne/musserende-vinflasker med 29mm korker.
Kjøpte for en liten stund siden en 29mm krone til flaskekorkeren min og 29mm korker.
I tillegg kjøpte jeg plastkorker som presses ned i flaska, tilsvarende prinsipp som for naturkork, noe jeg testa på én av flaskene.
Sukkerlake for karbonering
Ca 27 liter i gjæringsspannet, estimert til å bli ca 26 liter øl.
Temp i øl: 20ºC.
Ønsket vol CO2: 1.7
Blandet ut 90 gram hvitt sukker i 5 dl kokende vann.
Final Gravity
Målte FG til å være 1.008SG@20ºC.
Alkohol
Etter tilsetting av sukkerlake for karbonering øker ABV med ca 0.2%.
Beregnet alkoholinnhold i #24 er 5.0% ABV.
Tapping
Tappet ca 26.5 liter øl (inkludert litt til smaking og vasken) på 32 stk 0.75l, 4 stk 0.5l, 1 stk 0.33.
Statistikk
Bryggedato: | 08.01.2017 | BRYGG NR: | 24 | |
Tappedato: | 29.01.2017 | |||
Gjæring: | 21 | dager | ||
Navn: | Bitter End | |||
Øltype: | English Pale Ale | Volum (liter): | 26.5 | |
Gjær: | Danstar Nottingham slurry fra #20 | |||
Specific Gravity (SG) | SG | Brix | ||
OG: | 1.044 | 10.96 | ||
FG: | 1.008 | 2.05 | ||
ABV før karbonering: | 4.76% | |||
Utgjæringsgrad: | 81.28% | |||
Karbonering: | ||||
ABV før karbonering: | 4.76% | |||
Sukker (gram): | 90 | |||
Sukker / liter (gram): | 3.40 | |||
ABV økning karbonering: | 0.20% | |||
ABV på flaske: | 4.96% |
Gjærhøsting
Høstet gjæren, Danstar Nottingham.
Beholder merket Nottingham #24.
Beholder merket Nottingham #24.
Kommentarer
Legg inn en kommentar