søndag 29. januar 2017

Tapping av #24 British Best Bitter

Tappet brygg #24 British Best Bitter etter 21 dager på gjæringsspann.

Store flasker med 29mm korker

Dette ble første brygg som jeg tappet på champagne/musserende-vinflasker med 29mm korker.
Kjøpte for en liten stund siden en 29mm krone til flaskekorkeren min og 29mm korker.

I tillegg kjøpte jeg plastkorker som presses ned i flaska, tilsvarende prinsipp som for naturkork, noe jeg testa på én av flaskene.

Sukkerlake for karbonering

Ca 27 liter i gjæringsspannet, estimert til å bli ca 26 liter øl.
Temp i øl: 20ºC.
Ønsket vol CO2: 1.7

Blandet ut 90 gram hvitt sukker i 5 dl kokende vann.

Final Gravity

Målte FG til å være 1.008SG@20ºC.

Alkohol

Etter tilsetting av sukkerlake for karbonering øker ABV med ca 0.2%.
Beregnet alkoholinnhold i #24 er 5.0% ABV.

Tapping

Tappet ca 26.5 liter øl (inkludert litt til smaking og vasken) på 32 stk 0.75l, 4 stk 0.5l, 1 stk 0.33.

Statistikk


Bryggedato: 08.01.2017
BRYGG NR: 24
Tappedato: 29.01.2017


Gjæring: 21 dager






Navn: Bitter End

Øltype: English Pale Ale Volum (liter): 26.5





Gjær: Danstar Nottingham slurry fra #20











Specific Gravity (SG) SG Brix

OG: 1.044 10.96

FG: 1.008 2.05






ABV før karbonering:
4.76%

Utgjæringsgrad:
81.28%





Karbonering:



ABV før karbonering: 4.76%

Sukker (gram): 90

Sukker / liter (gram): 3.40

ABV økning karbonering: 0.20%

ABV på flaske: 4.96%

Gjærhøsting

Høstet gjæren, Danstar Nottingham.
Beholder merket Nottingham #24.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar