Tappet brygg #23 Vossaøl etter 6 dager gjæring.
Kveiken er veldig rask til å gjære ut, mye raskere enn normal ale-gjær.
Kveiken er veldig rask til å gjære ut, mye raskere enn normal ale-gjær.
Sukkerlake for karbonering
12.5 liter i gjæringsspann.
Temp i øl: 30ºC.
Ønsket vol CO2: 1.8
56 gram hvitt sukker blandet ut i 5 dl vann.
Final Gravity
Målte 1.014-1.015 SG ved ca 25-30ºC.
Målte på nytt, 1.015-1.016 SG ved ca 20ºC.
Alkohol
Etter tilsetting av sukkerlake for karbonering øker ABV med 0.25%.
Beregnet alkoholinnhold i #23 er 10.43%.
Tapping
Tappet 12.5 liter fordelt på 2 stk 0.65l, 15 stk 0.5l, 11 stk 0.33 liter.
Statistikk
Bryggedato: | 26.12.2016 | BRYGG NR: | 23 | |
Tappedato: | 01.01.2017 | |||
Gjæring: | 6 | dager | ||
Navn: | Knutebrygg Vossaøl | |||
Øltype: | Norsk Gårdsbrygg | Volum (liter): | 13 | |
Gjær: | Sigmunds Vossa-Kveik (fra AASS) | |||
Specific Gravity (SG) | SG | Brix | ||
OG: | 1.087 | 20.90 | ||
FG: | 1.015 | 3.83 | ||
ABV før karbonering: | 10.18% | |||
Utgjæringsgrad: | 81.69% | |||
Karbonering: | ||||
ABV før karbonering: | 10.18% | |||
Sukker (gram): | 56 | |||
Sukker / liter (gram): | 4.31 | |||
ABV økning karbonering: | 0.25% | |||
ABV på flaske: | 10.43% |
Gjærhøsting
Høstet gjæren, kveik fra Sigmund Gjernes på Voss, mottatt 21. desember fra AASS Bryggerhuset.
Gjæren så litt annerledes ut enn annen ale-gjær jeg har høstet - den så nesten ut som grus der den lå igjen på bunnen etter omstikking.
Etter litt røring liknet den mer på gjærslurryen jeg fikk fra AASS Bryggerhuset.
Bilder
Gjæren på bunnen av spannet etter omstikk. |
Vossaøl tappet på flasker. |
Kommentarer
Legg inn en kommentar