Tappet brygg #23 Vossaøl etter 6 dager gjæring.
Kveiken er veldig rask til å gjære ut, mye raskere enn normal ale-gjær.
Kveiken er veldig rask til å gjære ut, mye raskere enn normal ale-gjær.
Sukkerlake for karbonering
12.5 liter i gjæringsspann.
Temp i øl: 30ºC.
Ønsket vol CO2: 1.8
56 gram hvitt sukker blandet ut i 5 dl vann.
Final Gravity
Målte 1.014-1.015 SG ved ca 25-30ºC.
Målte på nytt, 1.015-1.016 SG ved ca 20ºC.
Alkohol
Etter tilsetting av sukkerlake for karbonering øker ABV med 0.25%.
Beregnet alkoholinnhold i #23 er 10.43%.
Tapping
Tappet 12.5 liter fordelt på 2 stk 0.65l, 15 stk 0.5l, 11 stk 0.33 liter.
Statistikk
Bryggedato: | 26.12.2016 | BRYGG NR: | 23 | |
Tappedato: | 01.01.2017 | |||
Gjæring: | 6 | dager | ||
Navn: | Knutebrygg Vossaøl | |||
Øltype: | Norsk Gårdsbrygg | Volum (liter): | 13 | |
Gjær: | Sigmunds Vossa-Kveik (fra AASS) | |||
Specific Gravity (SG) | SG | Brix | ||
OG: | 1.087 | 20.90 | ||
FG: | 1.015 | 3.83 | ||
ABV før karbonering: | 10.18% | |||
Utgjæringsgrad: | 81.69% | |||
Karbonering: | ||||
ABV før karbonering: | 10.18% | |||
Sukker (gram): | 56 | |||
Sukker / liter (gram): | 4.31 | |||
ABV økning karbonering: | 0.25% | |||
ABV på flaske: | 10.43% |
Gjærhøsting
Høstet gjæren, kveik fra Sigmund Gjernes på Voss, mottatt 21. desember fra AASS Bryggerhuset.
Gjæren så litt annerledes ut enn annen ale-gjær jeg har høstet - den så nesten ut som grus der den lå igjen på bunnen etter omstikking.
Etter litt røring liknet den mer på gjærslurryen jeg fikk fra AASS Bryggerhuset.
Bilder
![]() |
Gjæren på bunnen av spannet etter omstikk. |
![]() |
Vossaøl tappet på flasker. |
Kommentarer
Legg inn en kommentar