søndag 1. januar 2017

Tapping av #23 Vossaøl

Tappet brygg #23 Vossaøl etter 6 dager gjæring.
Kveiken er veldig rask til å gjære ut, mye raskere enn normal ale-gjær.

Sukkerlake for karbonering

12.5 liter i gjæringsspann.
Temp i øl: 30ºC.
Ønsket vol CO2: 1.8

56 gram hvitt sukker blandet ut i 5 dl vann.

Final Gravity

Målte 1.014-1.015 SG ved ca 25-30ºC.
Målte på nytt, 1.015-1.016 SG ved ca 20ºC.

Alkohol

Etter tilsetting av sukkerlake for karbonering øker ABV med 0.25%.
Beregnet alkoholinnhold i #23 er 10.43%.

Tapping

Tappet 12.5 liter fordelt på 2 stk 0.65l, 15 stk 0.5l, 11 stk 0.33 liter.

Statistikk

Bryggedato: 26.12.2016
BRYGG NR: 23
Tappedato: 01.01.2017


Gjæring: 6 dager






Navn: Knutebrygg Vossaøl

Øltype: Norsk Gårdsbrygg Volum (liter): 13





Gjær: Sigmunds Vossa-Kveik (fra AASS)











Specific Gravity (SG) SG Brix

OG: 1.087 20.90

FG: 1.015 3.83






ABV før karbonering:
10.18%

Utgjæringsgrad:
81.69%





Karbonering:



ABV før karbonering: 10.18%

Sukker (gram): 56

Sukker / liter (gram): 4.31

ABV økning karbonering: 0.25%

ABV på flaske: 10.43%

Gjærhøsting

Høstet gjæren, kveik fra Sigmund Gjernes på Voss, mottatt 21. desember fra AASS Bryggerhuset.

Gjæren så litt annerledes ut enn annen ale-gjær jeg har høstet - den så nesten ut som grus der den lå igjen på bunnen etter omstikking.
Etter litt røring liknet den mer på gjærslurryen jeg fikk fra AASS Bryggerhuset.

Bilder

Gjæren på bunnen av spannet etter omstikk.

Vossaøl tappet på flasker.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar