Gå til hovedinnhold

Innlegg

Tapping av #16 APA Mosaic på flasker

Batch #16 har gjæret i 3 uker, på ca 17-21ºC. Tappet 2 øl denne dagen, både #15 og #16. Sukkerlake Ca 23.5 liter øl. Måltall: 6.52 gram sukker per liter øl Beregnet: 146.7 gram sukker. Rørte ut 147 gram sukker i 5 dl kokende vann. Blir ca 2.5 vol CO2 i følge  Brewers Friend Beer Priming Calculator . Final Gravity Etter korrigering av Brix-måling med refraktometer så endte ølet med FG på 1.013 SG (3.25 Brix). Test med et hydrometer, hvor jeg målte FG til 1.016 SG. Alhokol Etter tilsetting av sukkerlaken ble ABV beregnet til 5,49%. Tapping Tappet 23 liter øl, fordelt på flasker av 2x 0.33 liter og 45x 0.5 liter. Tappingen gikk greit for seg. Gjærhøsting Høstet gjæren fra både #15 og #16, samlet i én beholder på én liter. Statistikk Bryggedato: 17.01.2016 BRYGG NR: 16 Tappedato: 06.02.2016 Øltype: American Pale Ale Mosaic Volum (liter): 23 ...

Tapping av #15 Blonde Ale på flasker

Batch #15 har gjæret i 4 uker, på ca 17-21ºC. Tappet 2 øl denne dagen, både #15 og #16. Sukkerlake Ca 25 liter øl. Måltall: 6 gram sukker per liter øl Beregnet 150 gram sukker. Rørt ut i 5 dl kokende vann. Blir ca 2.4 vol CO2 i følge Brewers Friend Beer Priming Calculator . Final Gravity Etter korrigering av Brix-måling med refraktometer så endte ølet med FG på 1.008 SG (2.15 Brix). Test med et hydrometer, hvor jeg målte FG til 1.012 SG. Alhokol Etter tilsetting av sukkerlaken ble ABV beregnet til 4,40%. Tapping Tappet 25 liter øl, fordelt på flasker av 3x 0.33 liter og 48x 0.5 liter. Tappingen gikk greit for seg. Gjærhøsting Høstet gjæren fra både #15 og #16, samlet i én beholder på én liter. Statistikk Bryggedato: 10.01.2016 BRYGG NR: 15 Tappedato: 06.02.2016 Øltype: Blonde Ale Volum (liter): 25 Gjær: Safale US-05 slurry...

Batch #16 - American Pale Ale Mosaic

Ny runde med American Pale Ale Mosaic, som jeg også lagde som batch #12 . Jeg brukte ca 3.5 dl Safale US-05 slurry fra gjærhøstingen etter #14. Dette er gjær fra samme høstingen som jeg også brukte til batch #15, men der brukte jeg bare ca 2 dl. Men nå derimot, nå er alt brukt. Det lar seg muligens bruke 1-2 liter mindre meskevann - dette bør testes. Det blir ca 24 liter øl, satt til gjæring på 18-19ºC. Bryggeskjema Bryggedato: 17.01.2016 BRYGG NR: 16 Øltype: American Pale Ale Mosaic Volum (liter) 25 Vekt (kg) Malt %-andel Maks utbytte/kg/liter Maks utbytte 5,000 Pale malt 3-4 EBC 83,33% 296 59,20 0,800 Caramel malt 40 EBC 13,33% 268 8,58 0,200 Hvetemalt 3,33% 296 2,37 0,00% 268 0,00 0,00% 268 0,00 6,000 Malt 70,14 Vekt (g) Humle ALFA (%) ...