lørdag 6. februar 2016

Tapping av #16 APA Mosaic på flasker

Batch #16 har gjæret i 3 uker, på ca 17-21ºC.

Tappet 2 øl denne dagen, både #15 og #16.

Sukkerlake

Ca 23.5 liter øl.
Måltall: 6.52 gram sukker per liter øl
Beregnet: 146.7 gram sukker.

Rørte ut 147 gram sukker i 5 dl kokende vann.
Blir ca 2.5 vol CO2 i følge Brewers Friend Beer Priming Calculator.

Final Gravity

Etter korrigering av Brix-måling med refraktometer så endte ølet med FG på 1.013 SG (3.25 Brix).Test med et hydrometer, hvor jeg målte FG til 1.016 SG.

Alhokol

Etter tilsetting av sukkerlaken ble ABV beregnet til 5,49%.

Tapping

Tappet 23 liter øl, fordelt på flasker av 2x 0.33 liter og 45x 0.5 liter.
Tappingen gikk greit for seg.

Gjærhøsting

Høstet gjæren fra både #15 og #16, samlet i én beholder på én liter.

Statistikk

Bryggedato: 17.01.2016
BRYGG NR: 16
Tappedato: 06.02.2016







Øltype: American Pale Ale Mosaic Volum (liter): 23





Gjær: Safale US-05 (slurry fra #14)






Avlesning refraktometer: Brix WRI
Korrigert Brix

OG: 13,1
12,60

FG: 7,0
6,73

Wort Correction Factor 4,0%











Kalkulator refraktometer: SG Brix

OG: 1,051 12,60

FG: 1,013 3,25






ABV før karbonering:
5,11%

Utgjæringsgrad:
74,18%





Karbonering:



ABV før karbonering: 5,11%

Sukker (gram): 147

Sukker / liter (gram): 6,39

ABV økning karbonering: 0,38%

ABV på flaske: 5,49%


Bilder

Smaking: #16 APA Mosaic til venstre og #15 Blonde Ale til høre

Omstikking av #16 til nytt gjæringsspann for tilsetting av sukkerlake


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar