Batch #16 har gjæret i 3 uker, på ca 17-21ºC.
Tappet 2 øl denne dagen, både #15 og #16.
Rørte ut 147 gram sukker i 5 dl kokende vann.
Tappet 2 øl denne dagen, både #15 og #16.
Sukkerlake
Ca 23.5 liter øl.
Måltall: 6.52 gram sukker per liter øl
Beregnet: 146.7 gram sukker.
Rørte ut 147 gram sukker i 5 dl kokende vann.
Blir ca 2.5 vol CO2 i følge Brewers Friend Beer Priming Calculator.
Final Gravity
Etter korrigering av Brix-måling med refraktometer så endte ølet med FG på 1.013 SG (3.25 Brix).Test med et hydrometer, hvor jeg målte FG til 1.016 SG.Alhokol
Etter tilsetting av sukkerlaken ble ABV beregnet til 5,49%.
Tapping
Tappet 23 liter øl, fordelt på flasker av 2x 0.33 liter og 45x 0.5 liter.
Tappingen gikk greit for seg.
Gjærhøsting
Høstet gjæren fra både #15 og #16, samlet i én beholder på én liter.
Statistikk
Bryggedato: | 17.01.2016 | BRYGG NR: | 16 | |
Tappedato: | 06.02.2016 | |||
Øltype: | American Pale Ale Mosaic | Volum (liter): | 23 | |
Gjær: | Safale US-05 (slurry fra #14) | |||
Avlesning refraktometer: | Brix WRI | Korrigert Brix | ||
OG: | 13,1 | 12,60 | ||
FG: | 7,0 | 6,73 | ||
Wort Correction Factor | 4,0% | |||
Kalkulator refraktometer: | SG | Brix | ||
OG: | 1,051 | 12,60 | ||
FG: | 1,013 | 3,25 | ||
ABV før karbonering: | 5,11% | |||
Utgjæringsgrad: | 74,18% | |||
Karbonering: | ||||
ABV før karbonering: | 5,11% | |||
Sukker (gram): | 147 | |||
Sukker / liter (gram): | 6,39 | |||
ABV økning karbonering: | 0,38% | |||
ABV på flaske: | 5,49% |
Bilder
Smaking: #16 APA Mosaic til venstre og #15 Blonde Ale til høre |
Omstikking av #16 til nytt gjæringsspann for tilsetting av sukkerlake |
Kommentarer
Legg inn en kommentar