lørdag 6. februar 2016

Tapping av #15 Blonde Ale på flasker

Batch #15 har gjæret i 4 uker, på ca 17-21ºC.

Tappet 2 øl denne dagen, både #15 og #16.

Sukkerlake

Ca 25 liter øl.
Måltall: 6 gram sukker per liter øl

Beregnet 150 gram sukker.
Rørt ut i 5 dl kokende vann.
Blir ca 2.4 vol CO2 i følge Brewers Friend Beer Priming Calculator.

Final Gravity

Etter korrigering av Brix-måling med refraktometer så endte ølet med FG på 1.008 SG (2.15 Brix).
Test med et hydrometer, hvor jeg målte FG til 1.012 SG.

Alhokol

Etter tilsetting av sukkerlaken ble ABV beregnet til 4,40%.

Tapping

Tappet 25 liter øl, fordelt på flasker av 3x 0.33 liter og 48x 0.5 liter.
Tappingen gikk greit for seg.


Gjærhøsting

Høstet gjæren fra både #15 og #16, samlet i én beholder på én liter.

Statistikk

Bryggedato: 10.01.2016
BRYGG NR: 15
Tappedato: 06.02.2016







Øltype: Blonde Ale Volum (liter): 25





Gjær: Safale US-05 slurry fra #14






Avlesning refraktometer: Brix WRI
Korrigert Brix

OG: 10,2
9,81

FG: 5,0
4,81

Wort Correction Factor 4,0%











Kalkulator refraktometer: SG Brix

OG: 1,039 9,81

FG: 1,008 2,15






ABV før karbonering:
4,05%

Utgjæringsgrad:
78,06%





Karbonering:



ABV før karbonering: 4,05%

Sukker (gram): 150

Sukker / liter (gram): 6,00

ABV økning karbonering: 0,35%

ABV på flaske: 4,40%




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar