Batch #15 har gjæret i 4 uker, på ca 17-21ºC.
Tappet 2 øl denne dagen, både #15 og #16.
Etter korrigering av Brix-måling med refraktometer så endte ølet med FG på 1.008 SG (2.15 Brix).
Tappet 2 øl denne dagen, både #15 og #16.
Sukkerlake
Ca 25 liter øl.
Måltall: 6 gram sukker per liter øl
Beregnet 150 gram sukker.
Rørt ut i 5 dl kokende vann.
Blir ca 2.4 vol CO2 i følge Brewers Friend Beer Priming Calculator.
Final Gravity
Etter korrigering av Brix-måling med refraktometer så endte ølet med FG på 1.008 SG (2.15 Brix).
Test med et hydrometer, hvor jeg målte FG til 1.012 SG.
Alhokol
Etter tilsetting av sukkerlaken ble ABV beregnet til 4,40%.
Tapping
Tappet 25 liter øl, fordelt på flasker av 3x 0.33 liter og 48x 0.5 liter.
Tappingen gikk greit for seg.
Gjærhøsting
Høstet gjæren fra både #15 og #16, samlet i én beholder på én liter.
Statistikk
Bryggedato: | 10.01.2016 | BRYGG NR: | 15 | |
Tappedato: | 06.02.2016 | |||
Øltype: | Blonde Ale | Volum (liter): | 25 | |
Gjær: | Safale US-05 slurry fra #14 | |||
Avlesning refraktometer: | Brix WRI | Korrigert Brix | ||
OG: | 10,2 | 9,81 | ||
FG: | 5,0 | 4,81 | ||
Wort Correction Factor | 4,0% | |||
Kalkulator refraktometer: | SG | Brix | ||
OG: | 1,039 | 9,81 | ||
FG: | 1,008 | 2,15 | ||
ABV før karbonering: | 4,05% | |||
Utgjæringsgrad: | 78,06% | |||
Karbonering: | ||||
ABV før karbonering: | 4,05% | |||
Sukker (gram): | 150 | |||
Sukker / liter (gram): | 6,00 | |||
ABV økning karbonering: | 0,35% | |||
ABV på flaske: | 4,40% |
Kommentarer
Legg inn en kommentar