torsdag 9. januar 2020

Tilsatte mer næring og oksygen til vingjæringen

Det har de siste dagene luktet voldsomt mye fra gjæringen av den ene eller begge vinsatsene. Det har vært en kraftig, kvalmende lukt av oppkast og gammel fyll... Etter noen søk på Internett så har andre opplevd tilsvarende, med teori om at gjæren får for lite næring og oksygen.

I dag har lukta avtatt noe. Det luktet dog kraftig fra gjær (og karbondioksid?) nedi gjæringskarene, som smeller godt opp i nesa, men dette er en lukt jeg har kjent noen ganger tidligere fra ølbryggingen.

Jeg valgte å tilføre mer oksygen og gjærnæring. Helte vinen fram og tilbake mellom to spann og tilsatte en halv teskje gjærnæring, kokt i litt vann, til hver av vinene.

Vin #1 Chablis
SG: 1.030

Måler Spesific gravity i hvitvinen.


Vin #2 Cabernet Sauvignon
SG: 1.054

Måler spesific gravity i rødvinen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar