Tappet brygg #26 Vossaøl på flasker etter 6 dager på gjæringsspann.
Sukkerlake for karbonering
Ca 11.7 liter i gjæringsspann.
Målt opp 4.3 gram sukker per liter for karbonering. Blandet ut 52 gram sukker i 5 dl kokende vann.
Blir ca 12 liter øl.
Temp øl: 22ºC.
Gir omtrent 1.5 vol CO2.
Final Gravity
Målte FG til å være 1.017 (1.017@22ºC).
Alkohol
Etter tilsetting av sukkerlake for karbonering øker ABV med ca 0.25 prosentpoeng.
Beregnet alkoholinnhold i #26 er 5.26% ABV.
Tapping
Tappet ca 12 liter øl på 32 stk 0.33l, 2 stk 0.75l.
Statistikk
| Bryggedato: | 03.08.2017 | BRYGG NR: | 26 | |
| Tappedato: | 09.08.2017 | |||
| Gjæring: | 6 | dager | ||
| Navn: | Knutebrygg Vossaøl | |||
| Øltype: | Norsk Gårdsbrygg | Volum (liter): | 12 | |
| Gjær: | Kveik Sigmund Gjernes Voss (#23) | |||
| Specific Gravity (SG) | SG | Brix | ||
| OG: | 1,054 | 13,33 | ||
| FG: | 1,017 | 4,33 | ||
| ABV før karbonering: | 5,00% | |||
| Utgjæringsgrad: | 67,53% | |||
| Karbonering: | ||||
| ABV før karbonering: | 5,00% | |||
| Sukker (gram): | 52 | |||
| Sukker / liter (gram): | 4,33 | |||
| ABV økning karbonering: | 0,25% | |||
| ABV på flaske: | 5,26% | |||
Gjærhøsting
Høstet gjæren, Kveik (fra Sigmund Gjærnes på Voss) høstet fra batch #23.
Kommentarer
Legg inn en kommentar