onsdag 9. august 2017

Tapping av #26 Vossaøl

Tappet brygg #26 Vossaøl på flasker etter 6 dager på gjæringsspann.

Sukkerlake for karbonering

Ca 11.7 liter i gjæringsspann.
Målt opp 4.3 gram sukker per liter for karbonering. Blandet ut 52 gram sukker i 5 dl kokende vann.
Blir ca 12 liter øl.
Temp øl: 22ºC.

Gir omtrent 1.5 vol CO2.

Final Gravity

Målte FG til å være 1.017 (1.017@22ºC).

Alkohol

Etter tilsetting av sukkerlake for karbonering øker ABV med ca 0.25 prosentpoeng.
Beregnet alkoholinnhold i #26 er 5.26% ABV.

Tapping

Tappet ca 12 liter øl på 32 stk 0.33l, 2 stk 0.75l.

Statistikk

Bryggedato: 03.08.2017
BRYGG NR: 26
Tappedato: 09.08.2017


Gjæring: 6 dager






Navn: Knutebrygg Vossaøl

Øltype: Norsk Gårdsbrygg Volum (liter): 12





Gjær: Kveik Sigmund Gjernes Voss (#23)











Specific Gravity (SG) SG Brix

OG: 1,054 13,33

FG: 1,017 4,33






ABV før karbonering:
5,00%

Utgjæringsgrad:
67,53%





Karbonering:



ABV før karbonering: 5,00%

Sukker (gram): 52

Sukker / liter (gram): 4,33

ABV økning karbonering: 0,25%

ABV på flaske: 5,26%

Gjærhøsting

Høstet gjæren, Kveik (fra Sigmund Gjærnes på Voss) høstet fra batch #23.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar