lørdag 21. november 2015

Tapping av #14 Amber Christmas Ale på flasker

Batch #14 har gjæret i 2 uker, ved ca 18ºC.

Sukkerlake

Ca 23 liter øl
Temperatur øl: ca 18ºC

Måltall:
Vol CO2: 2.7
Sukker: 7.17 gram/liter

Beregnet 165 gram sukker.
Rørt ut i 5 dl kokende vann.

Final Gravity

Etter korrigering av Brix-måling med refraktometer så endte ølet med FG på 1.011 SG (2.72 Brix).
Test med et hydrometer, hvor jeg målte FG til 1.012 SG.

Alkohol

Etter tilsetting av sukkerlaken ble ABV beregnet til 6.32%.

Tapping

Tappet 22.9 liter øl, fordelt på flasker av 13x 0.33 liter, 2x 0.65 liter, 1x 0.75 liter og 33x 0.5 liter.

Trøbbel

Tappingen gikk ikke helt smertefritt.

Lokket falt delvis oppi da jeg skulle ta det av, men håper det ikke gjør så mye.
Alkohol er noe desinfiserende og sammen med humle så kan det nedkjempe en liten andel bakterier og slikt.
I tillegg var lokket tørt, så hvis det har kommet noe i ølet så har det nok bare vært litt støv.

Enda et problem var at jeg glemte å tørke av kjelen med sukkerlake etter den var avkjølt i vannbadet, så det drypte noen dråper vann oppi omstikkingsspannet da jeg skulle helle sukkerlaken oppi.
Håper alkoholen og humlen gjør jobben sin og tar godt vare på ølet mitt. :)

Gjærhøsting

Tok vare på 0.9 liter av gjæren Safale US-05, satt i kjøleskap.

Statistikk

Bryggedato: 06.11.2015
BRYGG NR: 14
Tappedato: 21.11.2015







Øltype: Amber Christmas Ale Volum (liter): 23





Gjær: Safale US-05






Avlesning refraktometer: Brix WRI
Korrigert Brix

OG: 14,0
13,46

FG: 6,6
6,35

Wort Correction Factor 4,0%











Kalkulator refraktometer: SG Brix

OG: 1,055 13,46

FG: 1,011 2,72






ABV før karbonering:
5,90%





Karbonering:



ABV før karbonering: 5,90%

Sukker (gram): 165

Sukker / liter (gram): 7,17

ABV økning karbonering: 0,42%

ABV på flaske: 6,32%


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar