Batch #14 har gjæret i 2 uker, ved ca 18ºC.
Sukkerlake
Ca 23 liter øl
Temperatur øl: ca 18ºC
Måltall:
Vol CO2: 2.7
Sukker: 7.17 gram/liter
Beregnet 165 gram sukker.
Rørt ut i 5 dl kokende vann.
Final Gravity
Etter korrigering av Brix-måling med refraktometer så endte ølet med FG på 1.011 SG (2.72 Brix).
Test med et hydrometer, hvor jeg målte FG til 1.012 SG.
Test med et hydrometer, hvor jeg målte FG til 1.012 SG.
Alkohol
Etter tilsetting av sukkerlaken ble ABV beregnet til 6.32%.
Tapping
Tappet 22.9 liter øl, fordelt på flasker av 13x 0.33 liter, 2x 0.65 liter, 1x 0.75 liter og 33x 0.5 liter.
Trøbbel
Tappingen gikk ikke helt smertefritt.
Lokket falt delvis oppi da jeg skulle ta det av, men håper det ikke gjør så mye.
Alkohol er noe desinfiserende og sammen med humle så kan det nedkjempe en liten andel bakterier og slikt.
I tillegg var lokket tørt, så hvis det har kommet noe i ølet så har det nok bare vært litt støv.
Enda et problem var at jeg glemte å tørke av kjelen med sukkerlake etter den var avkjølt i vannbadet, så det drypte noen dråper vann oppi omstikkingsspannet da jeg skulle helle sukkerlaken oppi.
Håper alkoholen og humlen gjør jobben sin og tar godt vare på ølet mitt. :)
Gjærhøsting
Tok vare på 0.9 liter av gjæren Safale US-05, satt i kjøleskap.
Statistikk
Bryggedato: | 06.11.2015 | BRYGG NR: | 14 | |
Tappedato: | 21.11.2015 | |||
Øltype: | Amber Christmas Ale | Volum (liter): | 23 | |
Gjær: | Safale US-05 | |||
Avlesning refraktometer: | Brix WRI | Korrigert Brix | ||
OG: | 14,0 | 13,46 | ||
FG: | 6,6 | 6,35 | ||
Wort Correction Factor | 4,0% | |||
Kalkulator refraktometer: | SG | Brix | ||
OG: | 1,055 | 13,46 | ||
FG: | 1,011 | 2,72 | ||
ABV før karbonering: | 5,90% | |||
Karbonering: | ||||
ABV før karbonering: | 5,90% | |||
Sukker (gram): | 165 | |||
Sukker / liter (gram): | 7,17 | |||
ABV økning karbonering: | 0,42% | |||
ABV på flaske: | 6,32% |
Kommentarer
Legg inn en kommentar