Gå til hovedinnhold

Innlegg

Første flaskebombe

Jeg fikk min første flaskebombe med brygg #30. Det skjedde ca 12 dager etter tapping. Temperaturen hadde holdt seg rundt 20ºC - dette sjedde i mai. Det var en growler på 2 liter som sprengte, og det ble en del søl. Siden den var så stor, så hadde jeg ikke satt den oppi noe, men jeg må bli flinkere til å sette nytappede flasker oppi tette kasser, for å begrense sølet i tilfelle uhell. Jeg har merket at en del flasker har godt med karbonering mens andre har lite, så trolig har sukkerlakene jeg lagde for både for #30A og #30B blitt ujevnt fordelt. Neste gang må jeg røre litt etter den er tilsatt, for å være sikker på at det blander seg skikkelig. Kanskje lage en tynnere sukkerlake, ved å koke opp mer vann. Knust 2-liters growler

Tapping av #30 American Pale Ale - Sommerfuglløkka

Tappet batch #30 american pale ale, Sommerfuglløkka, etter 27 dager på gjæringskar. Gjæret på ca 20ºC. Tok vare på gjæren Safale US-05 fra #30A. Kastet gammel gjær #25. Det hadde bunnfalt mer i #30B enn i #30A. Muligens mer bunnfall (proteiner) som ble overført til dette spannet på bryggedagen. Sukkerlake for karbonering Øl-temp: 20ºC. Ønsker 6.1g sukker per liter. #30A: Ca 24 liter øl. 146g sukker. #30B: Ca 24 liter øl. 146g sukker. Final Gravity Målte #30A FG til 1.014@20ºC. Målte denne fra omstikkingskar, før tilsetting av sukkerlake. Målte #30B FG til 1.013@20ºC. Målte denne oppi gjæringskaret. Tapping Tapping #30A Tappet på 5 stk 2 fl, 3 stk 1 fl, 21 stk 0.5 fl og 2 stk 0.33 fl. Totalt ca 24 liter. Tapping #30B Tappet #30B på 12 stk 0.75 fl, 30 stk 0.5 fl og 1 stk 0.33 fl, samt halvfull 0.33 fl. Totalt ca 24.5 liter. Blandet litt av resten fra #30A i omstikkingskaret. Statistikk #30A Bryggedato: 08.04.2018 BRYGG NR: 3...

Batch #30 - American Pale Ale Mosaic - Sommerfuglløkka

Andre brygg på BB60. Gikk tom for kalsiumsulfat (gips, CaSO4) i dag, så det ble bare 2g til skyllevannet (skulle hatt 9g). Må kjøpe mer. Vanligvis har jeg brukt kun Mosaic-humle til dette ølet, men jeg hadde noen åpne poser i fryseren, så for bittering så brukte jeg noe gammel Mosaic og Centennial (9% AA), som muligens har vært åpnet 1 års tid. Brukte 3 pakker Safale US-05 fordelt på 2 gjæringsspann, så ca 1.5 pakke til hver, rehydrert. Fjernet proteinskummet som la seg på toppen under kok. Effekten på BB60 Målte effekten som BB60 trekker når de forskjellige varmeelemente er i bruk. Når den viser "Keep Warm" så betyr det 0 Watt, altså, ingen varme. Når kun 1000W-elementet er på så trekker den 4.23A som er 981 watt. 2000W-elementet trekker 1856 watt. Når både 1000W- og 2000W-elementene er på så trekker de ca 2730 watt. Effekten var noe varierende, noe høyere og noe lavere, og maksimalt trakk den 2780 watt. Bryggeskjema Bryggedato: 08.04....