lørdag 5. mai 2018

Tapping av #30 American Pale Ale - Sommerfuglløkka

Tappet batch #30 american pale ale, Sommerfuglløkka, etter 27 dager på gjæringskar.
Gjæret på ca 20ºC.

Tok vare på gjæren Safale US-05 fra #30A.
Kastet gammel gjær #25.

Det hadde bunnfalt mer i #30B enn i #30A. Muligens mer bunnfall (proteiner) som ble overført til dette spannet på bryggedagen.

Sukkerlake for karbonering

Øl-temp: 20ºC.
Ønsker 6.1g sukker per liter.

#30A: Ca 24 liter øl. 146g sukker.
#30B: Ca 24 liter øl. 146g sukker.

Final Gravity

Målte #30A FG til 1.014@20ºC. Målte denne fra omstikkingskar, før tilsetting av sukkerlake.
Målte #30B FG til 1.013@20ºC. Målte denne oppi gjæringskaret.

Tapping

Tapping #30A

Tappet på 5 stk 2 fl, 3 stk 1 fl, 21 stk 0.5 fl og 2 stk 0.33 fl. Totalt ca 24 liter.

Tapping #30B

Tappet #30B på 12 stk 0.75 fl, 30 stk 0.5 fl og 1 stk 0.33 fl, samt halvfull 0.33 fl. Totalt ca 24.5 liter.
Blandet litt av resten fra #30A i omstikkingskaret.

Statistikk #30A


Bryggedato: 08.04.2018
BRYGG NR: 30
Tappedato: 05.05.2018

Del A
Gjæring: 27 dager






Navn: Sommerfuglløkka

Øltype: American Ale Volum (liter): 24





Gjær: Safale US-05 (3pk á 11g)











Specific Gravity (SG) SG Brix

OG: 1,058 14,27

FG: 1,014 3,57






ABV før karbonering:
5,96%

Utgjæringsgrad:
74,96%





Karbonering:



ABV før karbonering: 5,96%

Sukker (gram): 146

Sukker / liter (gram): 6,08

ABV økning karbonering: 0,36%

ABV på flaske: 6,32%

Statistikk #30B

Bryggedato: 08.04.2018
BRYGG NR: 30
Tappedato: 05.05.2018

Del B
Gjæring: 27 dager






Navn: Sommerfuglløkka

Øltype: American Ale Volum (liter): 24





Gjær: Safale US-05 (3pk á 11g)











Specific Gravity (SG) SG Brix

OG: 1,058 14,27

FG: 1,013 3,32






ABV før karbonering:
6,09%

Utgjæringsgrad:
76,73%





Karbonering:



ABV før karbonering: 6,09%

Sukker (gram): 146

Sukker / liter (gram): 6,08

ABV økning karbonering: 0,36%

ABV på flaske: 6,45%

Bilder

Måle FG på #30A

#30A på flasker

Måle FG på #30B i gjæringsspannet



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar