Gå til hovedinnhold

Innlegg

Tapping av #29 Dobbelbokk - Dobbelt Halvstikk

Tappet batch #29 dobbelbokk, kalt Dobbelt Halvstikk, etter 27 dager på gjæringskar. Gjæret på ca 13-15ºC, og mot slutten av tida opp mot 15.5ºC. Kastet gjæren, da jeg ikke har planlagt noe nytt undergjæret brygg i nær framtid. Dessuten var dette et veldig mørkt brygg, og gjærslurry'n ville trolig satt noe farge på et lyst brygg. Vurderte å blande ølet fra begge gjæringsspanna sammen oppi BB60-kjelen og tappe til flasker fra den, men gjorde som jeg har gjort før ved doble brygg, å stikke om og tappe hvert spann hver for seg. Det virket å være mye mer gjær på bunnen av #29B enn i #29A, nesten dobbelt så mye. Usikker på hvorfor, men det kan være fordi jeg fylte litt mer vørter i #29A… Smaksnotater Ølet smakte mye av karamell, litt lakris og litt alkoholsk. Godt med sødme og lite bitterhet. Sukkerlake for karbonering Øl-temp: 15.5ºC Ønsker ca 2.44 vol CO2. Ca 26.5 liter i #29A Ca 24 liter i #29B #29A: 150g sukker i 5 dl vann. #29B: 136g sukker i 5 dl vann. Fi...

Batch #29 - Bokk

Første brygg på nytt bryggeapparat, Beer Brew 60. Kjøpte dobbelt ølsett mørk bokkøl fra Ølbrygging.no . Fulgte stort sett oppskriften som fulgte med, med noen vannjusteringer, og First Wort Hopping med bitterhumla. Vørteren endte med en mye høyere Original Gravity enn det oppskriften tilsa, så stilmessig vil ølet likne mer på en dobbelbokk, høyere alkoholinnhold og søtere enn en normal bokk. Brukte den gamle Beer Brew 30 til å varme skyllevannet. Jeg har ikke funnet et passende navn til brygget ennå, men det kommer vel forhåpentligvis før jeg skal lage etiketter ;-) Bryggeskjema Bryggedato: 11.02.2018 BRYGG NR: 29 Navn: ?? Kategori: Bock Volum (liter) 50 Subtype: Traditional Bock BJCP: 5B @ BJCP 2008 Vekt (kg) Malt %-andel Maks utbytte/kg/liter Maks utbytte 8,000 Pilsner 55,56% 296 47,36 ...