I år satte jeg juleølet 23.november. Det er i seneste laget for juleøl, men den blir heldigvis klar til jul.
Det meste gikk som planlagt, foruten om litt dårlig utbytte (1,060 istedenfor planlagte 1,061).
Og den ene stroppen på meskeposen røyk da jeg skulle justere litt underveis for å prøve å løsne opp "stuck mash".
Sakte sirkulering (delvis stuck mash)
Det var litt treg sirkulering under mesking. Jeg tror meskeposen er blitt litt for tett over årene. Vasket den grundig etterpå i flere omganger. Ble litt mer gjennomsiktig enn før.
Å prøve senere: Sette ned en slange (eller rør) på utsiden av meskeposen og se om sirkuleringspumpa kan kjøre på høyere hastighet. Må tas vekk før skyllingen - for å ha en stabil maltbase.
Skyllemetode
- Fylle opp med 3/4 av skyllevannet (ca 22 liter).
- La 42 liter renne av, sakte.
- Så fylle på med resten av skyllevannet (1/4)
- Så avrenne resten, sakte.
Observasjoner og "research"
Den analoge temperaturmåleren viser ca 1,5ºC for lavt sammenlignet med digital måler.
Bryggeskjema #49
Tørrhumling
| Tørrhumlet etter 5 dager gjæring. Det var kanskje litt tidlig. Tørrhumlingen varte i 9 dager. |
Flasking
| Etikett til Sheepshank 2025 |
Kommentarer
Legg inn en kommentar