Gå til hovedinnhold

Innlegg

Tapping av #13 APA Cascade på flasker

#13 har gjæret i 4 uker, ved ca 18ºC. Den siste uka har nok temperaturen vært ca 17ºC. Sukkerlake Spannet viste ca 24.5 liter, inkludert gjærkaka, så jeg brukte 24 liter under beregning av sukkerlaken. Vol CO2: 2.5 Øltemperatur: 18ºC = 149 g sukker Målte opp 150 gram sukker, og rørte det ut i 5 dl kokende vann. Final Gravity Etter korrigering av Brix-målinger med refraktometer endte ølet med FG på 1.010 SG (2.44 Brix). Alkohol Etter tilsetting av sukkerlake ble ABV beregnet til 6.02%. Tapping Tappet 23.1 liter øl, fordelt på flasker av 1x 2.0 liter, 37x 0.5 liter og 8x 0.33 liter. #13 APA Cascade tappet på flasker Statistikk Bryggedato: 30.08.2015 BRYGG NR: 13 Tappedato: 27.09.2015 Øltype: APA Cascade Volum (liter): 23 Gjær: Safale US-05 Avlesning refraktometer: Brix WRI Korrigert Brix OG: 13,3 12,79 FG: 6,1 5,87 Wort Correction Factor 4,0% Kalkulator refraktometer: SG Brix OG: 1,052 12,79 FG: 1,010 2,44 ABV før karbon...

Batch #13 - APA Cascade

Batch #13 er en single-hop American Pale Ale med Cascade-humle. Maltsammensetningen er den samme som for #12 APA Mosaic og mengden humle er lik. Metoden med å tilsette humle fem ganger i løpet av kokeperioden er den samme, med de samme tidspunktene, men jeg tilpasset mengdene slik at jeg skulle få ønsket bitterhet. Cascade-humlen har en alfasyre på 6.7%, vesentlig lavere enn for Mosaic, så jeg ender nok opp med noe som er en smule mindre bitter, og aromaen er nok noe nedtonet i forhold til forrige batch. Jeg gjenbrukte gjæren fra #12, Safale US-05. Den har stått i kjøleskapet veldig lenge, siden 19. juni, men jeg har hatt god erfaring med å gjenbruke gjær selv etter flere måneder, da #11 Honning Porter 2 ble veldig god med gjær som hadde ligget lenge i kjøleskapsdvale. Ny metode med ekstra lang mesketid, igjennom natten Jeg startet mesking på natten, etter jeg kom hjem fra fest. Startet med å varme opp meskevannet kl 03:00 og var ferdig med innmesk kl 03:45. Deretter la ...