#13 har gjæret i 4 uker, ved ca 18ºC.
Den siste uka har nok temperaturen vært ca 17ºC.
Den siste uka har nok temperaturen vært ca 17ºC.
Sukkerlake
Spannet viste ca 24.5 liter, inkludert gjærkaka, så jeg brukte 24 liter under beregning av sukkerlaken.
Vol CO2: 2.5
Øltemperatur: 18ºC
= 149 g sukker
Målte opp 150 gram sukker, og rørte det ut i 5 dl kokende vann.
Final Gravity
Etter korrigering av Brix-målinger med refraktometer endte ølet med FG på 1.010 SG (2.44 Brix).
Alkohol
Etter tilsetting av sukkerlake ble ABV beregnet til 6.02%.
Tapping
Tappet 23.1 liter øl, fordelt på flasker av 1x 2.0 liter, 37x 0.5 liter og 8x 0.33 liter.
#13 APA Cascade tappet på flasker |
Statistikk
Bryggedato: | 30.08.2015 | BRYGG NR: | 13 | |
Tappedato: | 27.09.2015 | |||
Øltype: | APA Cascade | Volum (liter): | 23 | |
Gjær: | Safale US-05 | |||
Avlesning refraktometer: | Brix WRI | Korrigert Brix | ||
OG: | 13,3 | 12,79 | ||
FG: | 6,1 | 5,87 | ||
Wort Correction Factor | 4,0% | |||
Kalkulator refraktometer: | SG | Brix | ||
OG: | 1,052 | 12,79 | ||
FG: | 1,010 | 2,44 | ||
ABV før karbonering: | 5,64% | |||
Karbonering: | ||||
ABV før karbonering: | 5,64% | |||
Sukker (gram): | 150 | |||
Sukker / liter (gram): | 6,52 | |||
ABV økning karbonering: | 0,38% | |||
ABV på flaske: | 6,02% |
Kommentarer
Legg inn en kommentar