Det er lenge siden forrige bryggedag nå - og jeg begynte å gå tom for hjemmebrygget øl i kjøleskapet... På tide for nytt brygg, en ny Honning Porter! #10 Honning Porter i NM Etter NM i hjemmebrygging, hvor min #10 Honning Porter kom på 5. plass innen sin kategori blandt Porter og Stout, så fikk jeg mange gode tilbakemeldinger fra kvalifiserte øldommere. Derfor bestemte jeg meg for å brygge samme ølet på nytt, men med noen endringer på oppskriften, for å prøve å lage et enda bedre øl. Det skal sies at jeg drakk en flaske her om dagen, og ølet er rett og slett veldig godt slik som det er, men det er spesielt én av tilbakemeldingene jeg fikk som jeg er enig i, at ølet mangler litt fylde fra malten. Endringer i oppskriften Den nye oppskriften inneholder mer mørkere malt, av karamell, münich, røstet og sjokolade. Jeg har gått opp litt på total mengde malt, til 6 kg. I tillegg øker jeg mesketemperaturen noe, for å gi mer restsødme. Bryggeland-butikken i Drammen var tom for Da...