Gå til hovedinnhold

Innlegg

Batch #11 - Honning Porter 2

Det er lenge siden forrige bryggedag nå - og jeg begynte å gå tom for hjemmebrygget øl i kjøleskapet... På tide for nytt brygg, en ny Honning Porter! #10 Honning Porter i NM Etter NM i hjemmebrygging, hvor min #10 Honning Porter kom på 5. plass innen sin kategori blandt Porter og Stout, så fikk jeg mange gode tilbakemeldinger fra kvalifiserte øldommere. Derfor bestemte jeg meg for å brygge samme ølet på nytt, men med noen endringer på oppskriften, for å prøve å lage et enda bedre øl. Det skal sies at jeg drakk en flaske her om dagen, og ølet er rett og slett veldig godt slik som det er, men det er spesielt én av tilbakemeldingene jeg fikk som jeg er enig i, at ølet mangler litt fylde fra malten. Endringer i oppskriften Den nye oppskriften inneholder mer mørkere malt, av karamell, münich, røstet og sjokolade. Jeg har gått opp litt på total mengde malt, til 6 kg. I tillegg øker jeg mesketemperaturen noe, for å gi mer restsødme. Bryggeland-butikken i Drammen var tom for Da...

Flaskeetiketter #10 - Honning Porter

Batch #10 heter Biestikk. Ølet er smakfullt, fyldig og med et hint av honning - eller et stikk om du vil :) Flaskeetikett til #10 Biestikk, Honning Porter

Tapping av #10 Honning Porter på flasker

#10 gjæret 1 uke på ca 17-19ºC og så 2 uker på 20-24ºC. Sukkerlake Var ca 24.5 liter øl i gjæringsspannet. Målte opp 115 gram sukker til karbonering, rørt ut i 5 dl kokende vann. FG Målte Brix til 7.0 - 7.4. Ved å regne med gjennomsnittet på 7.2 ble omregning FG til 1.013. Tapping Tappet på 12x0.33 bjørnunger, 28x0.33 andre små, 1x2.0 liter og 19x0.5 halvlitere. Totalt ble det ca 24.5 liter øl på flaske. Statistikk Bryggedato: 31.01.2015 BRYGG NR: 10 Øltype: WHITE HOUSE HONEY PORTER Volum (liter): 24.5 Gjær: Danstar Nottingham Avlesning refraktometer: SG Brix OG: 1,053 13,7 FG: 1,028 7,20 Kalkulator refraktometer: Brix fra SG Brix Korrigert SG OG: 13,10 13,10 1,054 FG: 7,07 7,20 1,013 ...