#10 gjæret 1 uke på ca 17-19ºC og så 2 uker på 20-24ºC.
Sukkerlake
Var ca 24.5 liter øl i gjæringsspannet.
Målte opp 115 gram sukker til karbonering, rørt ut i 5 dl kokende vann.
FG
Målte Brix til 7.0 - 7.4.
Ved å regne med gjennomsnittet på 7.2 ble omregning FG til 1.013.
Tapping
Tappet på 12x0.33 bjørnunger, 28x0.33 andre små, 1x2.0 liter og 19x0.5 halvlitere.
Totalt ble det ca 24.5 liter øl på flaske.
Statistikk
Bryggedato: | 31.01.2015 | BRYGG NR: | 10 | |
Øltype: | WHITE HOUSE HONEY PORTER | Volum (liter): | 24.5 | |
Gjær: | Danstar Nottingham | |||
Avlesning refraktometer: | SG | Brix | ||
OG: | 1,053 | 13,7 | ||
FG: | 1,028 | 7,20 | ||
Kalkulator refraktometer: | Brix fra SG | Brix | Korrigert SG | |
OG: | 13,10 | 13,10 | 1,054 | |
FG: | 7,07 | 7,20 | 1,013 | |
ABV: | 5,48% | |||
Karbonering: | ||||
ABV før karbonering: | 5,48% | |||
Sukker (gram): | 115 | |||
Sukker / liter (gram): | 4,69 | |||
ABV økning karbonering: | 0,28% | |||
ABV på flaske: | 5,76% | |||
Gjærvasking
Vasket gjæren også denne gangen, men er usikker på om jeg skal bruke den igjen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar