Vinen har nå stått litt over 3 måneder og det er på tide å flaske vinen. Jeg ser ikke helt poenget med å bruke vanlige vinflasker, og siden jeg også brygger øl så har jeg mange ølflasker og utstyr for å feste på ølkorker. Jeg hadde noen vinflasker med skrukork liggende, så jeg brukte de, i tillegg til noen champagne-flasker, og resten på ølflasker.
Felles for begge vinene var at jeg tilsatte 1/2 teskje vinsvovling i omstikkingskaret. Rørte godt uten å plaske.
Flasket på 9 stk vinflasker, 21 stk 0.33 og 8 stk 0.75 champagne-flasker. Totalt 19.5 liter.
Original gravity: 1.096
Final gravity: 0.995 (litt ned siste 2 uker)
Alkohol i volum: 14.2%
Smakte varmende og med noe fyldighet, av røde modne bær. Bringebær og solbær. God lengde. Litt alkoholsk.
Flasket på 5 stk 0.75 ølflasker, 6 stk 0.33 ølflasker, 27 stk 0.5 ølflasker og 1 stk 0.33 med patentkork. Totalt 19.5 liter.
Original gravity: 1.094
Final gravity: 1.000 (uendret siste 2 uker)
Alkohol i volum: 13.2%
Felles for begge vinene var at jeg tilsatte 1/2 teskje vinsvovling i omstikkingskaret. Rørte godt uten å plaske.
Vin #1 Chablis
Smakte litt tynt og alkoholsk. Ok lengde. Noe stikkelsbær.Flasket på 9 stk vinflasker, 21 stk 0.33 og 8 stk 0.75 champagne-flasker. Totalt 19.5 liter.
Original gravity: 1.096
Final gravity: 0.995 (litt ned siste 2 uker)
Alkohol i volum: 14.2%
Vin #1 Chablis på flasker |
Vin #2 Cabernet Sauvignon
Eikesponen jeg tilsatte har nå ligget i rødvinen i 15 dager.Smakte varmende og med noe fyldighet, av røde modne bær. Bringebær og solbær. God lengde. Litt alkoholsk.
Flasket på 5 stk 0.75 ølflasker, 6 stk 0.33 ølflasker, 27 stk 0.5 ølflasker og 1 stk 0.33 med patentkork. Totalt 19.5 liter.
Original gravity: 1.094
Final gravity: 1.000 (uendret siste 2 uker)
Alkohol i volum: 13.2%
Omstikking av rødvinen. |
Vin #2 Cabernet Sauvignon på flasker. |
Kommentarer
Legg inn en kommentar