Tappet #34 på flasker etter 20 dager på gjæringsspann.
Regner med ca 1 liter svinn i bunnfall.
Øl-temp: 20ºC
#34A: 25 liter i spann, ca 24 liter øl
#34B: 24 liter i spann, ca 23 liter øl.
Sukkerlake på ca 0.5 liter.
#34A: 24.5 liter, 2.4 vol CO2 = 150g sukker = 6.1g/l.
#34B: 23.5 liter, 2.4 vol CO2 = 144g sukker = 6.1g/l.
Målte #34B FG til 1.0135 SG. Måling gjort med hydrometer i gjæringsspann.
Disse er såpass like at jeg ikke bryr meg nevneverdig om forskjeller mellom A og B.
Tappet #34B på 46 stk 0.5l flasker, 3 stk 0.33l flasker, og litt i en siste flasker på ca 0.2 liter (totalt 50 beholdere). Ca 0.15 liter svinn.
Regner med ca 1 liter svinn i bunnfall.
Øl-temp: 20ºC
#34B: 24 liter i spann, ca 23 liter øl.
Startet kl 14:30.
Ferdig inkl vask kl 19:15.
Sukkerlake for naturlig karbonering
Ønsket CO2 volume: 2.4Sukkerlake på ca 0.5 liter.
#34B: 23.5 liter, 2.4 vol CO2 = 144g sukker = 6.1g/l.
Final Gravity
Målte #34A FG til 1.0135 SG. Måling gjort med hydrometer i gjæringsspann.Målte #34B FG til 1.0135 SG. Måling gjort med hydrometer i gjæringsspann.
Disse er såpass like at jeg ikke bryr meg nevneverdig om forskjeller mellom A og B.
Tapping
Tappet #34A på 1 stk 2.0l growler, 19 stk 0.75l flasker, 16 stk 0.5l flasker (totalt 36 beholdere). Ca 0.25 liter blandes til #34B.Tappet #34B på 46 stk 0.5l flasker, 3 stk 0.33l flasker, og litt i en siste flasker på ca 0.2 liter (totalt 50 beholdere). Ca 0.15 liter svinn.
Statistikk #34A
Bryggedato: | 17.03.2019 | BRYGG NR: | 34 | ||
Tappedato: | 06.04.2019 | Del A | |||
Gjæring: | 20 | dager | |||
Navn: | Farmers Loop Centennial | Liter vørter: | 25 | 50.5% | |
Øltype: | American Ale | Liter øl: | 24,5 | ||
Gjær: | Safale US-05 (3pk á 11g) | ||||
Specific Gravity (SG) | SG | Brix | |||
OG: | 1,052 | 12,86 | |||
FG: | 1,013 | 3,32 | |||
ABV før karbonering: | 5,24% | ||||
Utgjæringsgrad: | 74,17% | ||||
Karbonering: | |||||
ABV før karbonering: | 5,24% | ||||
Sukker (gram): | 150 | ||||
Sukker / liter (gram): | 6,12 | ||||
ABV økning karbonering: | 0,36% | ||||
ABV på flaske: | 5,60% |
Statistikk #34B
Bryggedato: | 17.03.2019 | BRYGG NR: | 34 | ||
Tappedato: | 06.04.2019 | Del B | |||
Gjæring: | 20 | dager | |||
Navn: | Farmers Loop Centennial | Liter vørter: | 24,5 | 49.5% | |
Øltype: | American Ale | Liter øl: | 23,5 | ||
Gjær: | Safale US-05 (3pk á 11g) | ||||
Specific Gravity (SG) | SG | Brix | |||
OG: | 1,052 | 12,86 | |||
FG: | 1,013 | 3,32 | |||
ABV før karbonering: | 5,24% | ||||
Utgjæringsgrad: | 74,17% | ||||
Karbonering: | |||||
ABV før karbonering: | 5,24% | ||||
Sukker (gram): | 144 | ||||
Sukker / liter (gram): | 6,13 | ||||
ABV økning karbonering: | 0,36% | ||||
ABV på flaske: | 5,60% |
Bilder
![]() |
#34 APA Centennial ferdig gjæret, klar til flasking |
![]() |
#34A på flasker |
![]() |
#34B på flasker |
![]() |
#34 A og B til modning på benken. |
Kommentarer
Legg inn en kommentar