lørdag 6. april 2019

Tapping av #34 American Pale Ale Centennial - Farmers Loop Centennial

Tappet #34 på flasker etter 20 dager på gjæringsspann.

Regner med ca 1 liter svinn i bunnfall.
Øl-temp: 20ºC

#34A: 25 liter i spann, ca 24 liter øl
#34B: 24 liter i spann, ca 23 liter øl.

Startet kl 14:30.
Ferdig inkl vask kl 19:15.

Sukkerlake for naturlig karbonering

Ønsket CO2 volume: 2.4

Sukkerlake på ca 0.5 liter.

#34A: 24.5 liter, 2.4 vol CO2 = 150g sukker = 6.1g/l.
#34B: 23.5 liter, 2.4 vol CO2 = 144g sukker = 6.1g/l.

Final Gravity

Målte #34A FG til 1.0135 SG. Måling gjort med hydrometer i gjæringsspann.
Målte #34B FG til 1.0135 SG. Måling gjort med hydrometer i gjæringsspann.

Disse er såpass like at jeg ikke bryr meg nevneverdig om forskjeller mellom A og B.

Tapping

Tappet #34A på 1 stk 2.0l growler, 19 stk 0.75l flasker, 16 stk 0.5l flasker (totalt 36 beholdere). Ca 0.25 liter blandes til #34B.
Tappet #34B på 46 stk 0.5l flasker, 3 stk 0.33l flasker, og litt i en siste flasker på ca 0.2 liter (totalt 50 beholdere). Ca 0.15 liter svinn.

Statistikk #34A

Bryggedato: 17.03.2019
BRYGG NR: 34
Tappedato: 06.04.2019

Del A
Gjæring: 20 dager








Navn: Farmers Loop Centennial Liter vørter: 25 50.5%
Øltype: American Ale Liter øl: 24,5






Gjær: Safale US-05 (3pk á 11g)














Specific Gravity (SG) SG Brix


OG: 1,052 12,86


FG: 1,013 3,32








ABV før karbonering:
5,24%


Utgjæringsgrad:
74,17%







Karbonering:




ABV før karbonering: 5,24%


Sukker (gram): 150


Sukker / liter (gram): 6,12


ABV økning karbonering: 0,36%


ABV på flaske: 5,60%

Statistikk #34B

Bryggedato: 17.03.2019
BRYGG NR: 34
Tappedato: 06.04.2019

Del B
Gjæring: 20 dager








Navn: Farmers Loop Centennial Liter vørter: 24,5 49.5%
Øltype: American Ale Liter øl: 23,5






Gjær: Safale US-05 (3pk á 11g)














Specific Gravity (SG) SG Brix


OG: 1,052 12,86


FG: 1,013 3,32








ABV før karbonering:
5,24%


Utgjæringsgrad:
74,17%







Karbonering:




ABV før karbonering: 5,24%


Sukker (gram): 144


Sukker / liter (gram): 6,13


ABV økning karbonering: 0,36%


ABV på flaske: 5,60%

Bilder

#34 APA Centennial ferdig gjæret, klar til flasking

#34A på flasker

#34B på flasker

#34 A og B til modning på benken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar