søndag 3. februar 2019

Tapping av #33 Røykporter - Smoking Tie Knot

Tappet både #33A og #33B (med eikechips) på flasker etter 21 dager på gjæringsspann.

Gjærlåsen var delvis uttørket så muligens har noe oksygen kunnet komme til, men trolig ikke over veldig lang tid.

Prøvde å fikse lekkasjen i koblingen til tappestaven, og det ble bedre, men fortsatt ikke helt tett.

Sukkerlake for naturlig karbonering

Øl-temp: 20ºC
Sukker: 5g per liter

#33A: 25 liter i spann, ca 24.5 liter øl, 125g sukker = 2.4 vol CO2.
#33B: 25 liter i spann, ca 24.5 liter øl, 125g sukker = 2.4 vol CO2.

Final Gravity

Målte #33A FG til 1.023. Måling gjort med hydrometer i gjæringsspann.
Målte #33B FG til 1.022. Måling gjort med hydrometer i gjæringsspann.

Tapping

Tappet #33A på 49 stk 0.5l flasker.
Tappet #33B på 1 stk 1.5l flaske, 2 stk 1.0l flasker, 8 stk 0.75l flasker, 12 stk 0.5l flasker og 26 stk 0.33l flasker (totalt 49 flasker).

Smaking

#33A smaker godt, med behagelig røykpreg.
#33B lukter litt spissere, muligens mer preg fra gjæren, har mer bunnfall, tydelig fatpreg med vanilje, som sikkert blir perfekt avrundet om noen måneder.

Statistikk #33A

Bryggedato: 13.01.2019
BRYGG NR: 33
Tappedato: 03.02.2019

Del A
Gjæring: 21 dager








Navn: Smoking Tie Knot (Røykporter) Liter vørter: 25 50.0%
Øltype: Porter Liter øl: 24,5






Gjær: Safale S-04














Specific Gravity (SG) SG Brix


OG: 1,063 15,44


FG: 1,023 5,83








ABV før karbonering:
5,51%


Utgjæringsgrad:
62,24%







Karbonering:




ABV før karbonering: 5,51%


Sukker (gram): 125


Sukker / liter (gram): 5,10


ABV økning karbonering: 0,30%


ABV på flaske: 5,81%


Statistikk #33B


Bryggedato: 13.01.2019
BRYGG NR: 33
Tappedato: 03.02.2019

Del B
Gjæring: 21 dager








Navn: Smoking Tie Knot (Røykporter) Liter vørter: 25 50.0%
Øltype: Porter Liter øl: 24,5






Gjær: Safale S-04














Specific Gravity (SG) SG Brix


OG: 1,063 15,44


FG: 1,022 5,58








ABV før karbonering:
5,64%


Utgjæringsgrad:
63,86%







Karbonering:




ABV før karbonering: 5,64%


Sukker (gram): 125


Sukker / liter (gram): 5,10


ABV økning karbonering: 0,30%


ABV på flaske: 5,94%


Bilder

Lite vann i gjærlåsen.

#33A på flasker.

FG-måling av #33B.

#33B på flasker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar