Tappet brygg #25 American Pale Ale, Farmer's Loop Calypso etter 27 dager på gjæringsspann.
Sukkerlake for karbonering
Ca 27 liter i gjæringsspann.
Målt opp ca 6.3 gram sukker per liter.
Totalt 170 gram hvitt sukker, for 27 liter øl.
Temp øl: 22ºC.
Blandet ut i 5 dl kokende vann.
Gir omtrent 2.39 vol CO2.
Final Gravity
Målte FG til å være 1.007SG@20ºC.
Alkohol
Etter tilsetting av sukkerlake for karbonering øker ABV med ca 0.37 prosentpoeng.
Beregnet alkoholinnhold i #25 er 6.8% ABV.
Tapping
Tappet ca 27 liter (inkl svinn) på 52 stk 0.5l, 2 stk 0.33l.
Statistikk
Bryggedato: | 23.04.2017 | BRYGG NR: | 25 | |
Tappedato: | 20.05.2017 | |||
Gjæring: | 27 | dager | ||
Navn: | Farmers Loop Calypso | |||
Øltype: | American Ale | Volum (liter): | 27 | |
Gjær: | Safale US-05, slurry 19.nov 2016 | |||
Specific Gravity (SG) | SG | Brix | ||
OG: | 1,055 | 13,57 | ||
FG: | 1,007 | 1,80 | ||
ABV før karbonering: | 6,43% | |||
Utgjæringsgrad: | 86,77% | |||
Karbonering: | ||||
ABV før karbonering: | 6,43% | |||
Sukker (gram): | 170 | |||
Sukker / liter (gram): | 6,30 | |||
ABV økning karbonering: | 0,37% | |||
ABV på flaske: | 6,80% |
Gjærhøsting
Høstet gjæren, Safale US-05.
Jeg synes kanskje denne ga litt for høy utgjæring, så litt usikker på om jeg skal fortsette å bruke denne.
Kommentarer
Legg inn en kommentar