lørdag 20. mai 2017

Tapping av #25 American Pale Ale - Farmers Loop Calypso

Tappet brygg #25 American Pale Ale, Farmer's Loop Calypso etter 27 dager på gjæringsspann.

Sukkerlake for karbonering

Ca 27 liter i gjæringsspann.
Målt opp ca 6.3 gram sukker per liter.
Totalt 170 gram hvitt sukker, for 27 liter øl.
Temp øl: 22ºC.
Blandet ut i 5 dl kokende vann.

Gir omtrent 2.39 vol CO2.

Final Gravity

Målte FG til å være 1.007SG@20ºC.

Alkohol

Etter tilsetting av sukkerlake for karbonering øker ABV med ca 0.37 prosentpoeng.
Beregnet alkoholinnhold i #25 er 6.8% ABV.

Tapping

Tappet ca 27 liter (inkl svinn) på 52 stk 0.5l, 2 stk 0.33l.

Statistikk

Bryggedato: 23.04.2017
BRYGG NR: 25
Tappedato: 20.05.2017


Gjæring: 27 dager






Navn: Farmers Loop Calypso

Øltype: American Ale Volum (liter): 27





Gjær: Safale US-05, slurry 19.nov 2016











Specific Gravity (SG) SG Brix

OG: 1,055 13,57

FG: 1,007 1,80






ABV før karbonering:
6,43%

Utgjæringsgrad:
86,77%





Karbonering:



ABV før karbonering: 6,43%

Sukker (gram): 170

Sukker / liter (gram): 6,30

ABV økning karbonering: 0,37%

ABV på flaske: 6,80%

Gjærhøsting

Høstet gjæren, Safale US-05.
Jeg synes kanskje denne ga litt for høy utgjæring, så litt usikker på om jeg skal fortsette å bruke denne.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar