#12 har gjæret i nesten 4 uker, i romtemperatur, på ca 18-21ºC.
Målte opp 151 gram sukker til sukkerlake med 4 dl vann, kokt og redusert noe.
Sukkerlake
Spannet viste 24 liter, inkludert gjærkaka, så jeg beregnet ca 23 liter ved oppmåling av sukker.
Ønsket 2.5 vol CO2.
Det betyr tilsetting av 150.7 gram hvitt sukker.
Målte opp 151 gram sukker til sukkerlake med 4 dl vann, kokt og redusert noe.
Final Gravity
Etter korrigeringer av Brix-målinger med refraktometer endte ølet med FG på 1.003 SG (0.87 Brix).
Alkohol
Etter tilsettig av sukkerlake ble ABV beregnet til 6.17%.
Tapping
Tappet 23.33 liter øl, fordelt på 1x 2.0 liter, 4x 0.33 liter og 40x 0.5 liter.
Statistikk
Bryggedato: | 25.05.2015 | BRYGG NR: | 12 | |
Tappedato: | 19.06.2015 | |||
Øltype: | APA Single Hop Mosaic | Volum (liter): | 23,3 | |
Gjær: | Safale US-05 | |||
Avlesning refraktometer: | Brix WRI | Korrigert Brix | ||
OG: | 12,2 | 11,73 | ||
FG: | 4,0 | 3,85 | ||
Wort Correction Factor | 4,0% | |||
Kalkulator refraktometer: | SG | Brix | ||
OG: | 1,047 | 11,73 | ||
FG: | 1,003 | 0,87 | ||
ABV før karbonering: | 5,79% | |||
Karbonering: | ||||
ABV før karbonering: | 5,79% | |||
Sukker (gram): | 151 | |||
Sukker / liter (gram): | 6,48 | |||
ABV økning karbonering: | 0,38% | |||
ABV på flaske: | 6,17% |
Kommentarer
Legg inn en kommentar