fredag 19. juni 2015

Tapping av #12 APA Mosaic på flasker

#12 har gjæret i nesten 4 uker, i romtemperatur, på ca 18-21ºC.

Sukkerlake

Spannet viste 24 liter, inkludert gjærkaka, så jeg beregnet ca 23 liter ved oppmåling av sukker.

Ønsket 2.5 vol CO2.
Det betyr tilsetting av 150.7 gram hvitt sukker.

Målte opp 151 gram sukker til sukkerlake med 4 dl vann, kokt og redusert noe.

Final Gravity

Etter korrigeringer av Brix-målinger med refraktometer endte ølet med FG på 1.003 SG (0.87 Brix).

Alkohol

Etter tilsettig av sukkerlake ble ABV beregnet til 6.17%.

Tapping

Tappet 23.33 liter øl, fordelt på 1x 2.0 liter, 4x 0.33 liter og 40x 0.5 liter.

Statistikk

Bryggedato: 25.05.2015
BRYGG NR: 12
Tappedato: 19.06.2015







Øltype: APA Single Hop Mosaic Volum (liter): 23,3





Gjær: Safale US-05






Avlesning refraktometer: Brix WRI
Korrigert Brix

OG: 12,2
11,73

FG: 4,0
3,85

Wort Correction Factor 4,0%











Kalkulator refraktometer: SG Brix

OG: 1,047 11,73

FG: 1,003 0,87






ABV før karbonering:
5,79%





Karbonering:



ABV før karbonering: 5,79%

Sukker (gram): 151

Sukker / liter (gram): 6,48

ABV økning karbonering: 0,38%

ABV på flaske: 6,17%




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar