Gå til hovedinnhold

Innlegg

Smaking #7.2 Havre Stout Jul, Gordian Knot

Smaksnotater #7.2, Gordian Knot, Havre Stout Jul. #7.2 Gordian Knot i glasset Kald fra kjøleskap. 0.5 liters flaske. Syn Svart. Brunt skum, holdt en stund, men forsvant etterhvert. Lukt Krydret. Smak Fin balanse mellom fylde og krydder. Frisk, syrlig, bitter. Avrundet ettersmak, med tydeligere bitterhet etter noe romtemperering. Vanilje(?) i ettersmak. Kardemomme? Konklusjon Neste gang, kanskje åpne flaska når den er litt varmere for å frigjøre mer aroma med en gang, før skummet legger seg. Vel mye kryddersmak bak i ganen - noe ugunstig rett før leggetid.

Dimensjoner på Beer Brew 30

Omtrentlige mål, røft avrundet til nærmeste cm. Utvendige mål på BB30 - høyde: 60 cm - diameter: 31 cm - fra bunnen til tappekran: 15 cm - fra bunnen til tappekranens tut: 10 cm Innvendige mål på BB30 - diameter: 29.5 cm (r=14.75 cm) - høyde (opp til ytre ring på skruefeste for håndtak): 45.5 cm (VOL= 30 liter) Formel: VOLUM(cm) = 14.75 *14.75 * 3.14 * HØYDE(cm) Maltsil - høyde: 45 cm - diameter: 24.5 cm (r=12.25 cm) Total høyde på BB30 med maltsil i oppløftet tilstand (satt oppå ringen): 103cm Gjæringsspann 1 - høyde: 38cm Gjæringsspann 2 - høyde: 39cm Gjæringsspann (Beer Brew, olbrygging.no) - diameter utvendig: 38 cm - tverrsnitt bredde ved håndtak: 42 cm Digitalt termometer - batteritype: LR44 Formler VOLUM = Π * r² * h

Prøvesmaking #7.1 Havre Stout Jul, Gordian Knottingham

#7.1 Havre Stout Jul i glasset Smakte på #7.1, Gordian Knottingham, Havre Stout Jul. Kald fra kjøleskap. 0.33 liters flaske. Nr 2 tappet. Syn Masse brunt skum, holder lenge. Svart. Lukt Krydret. Vanilje. Minner om julebakst. Smak Mer avrundet enn ved tidligere test (13.okt) . Lang ettersmak. Appelsin, fin balanse. Lakris (anis). Ett eller annet i retning av kanel, kardemomme og/eller nellik. Konklusjon Fornøyd. Endrer karakter ved temperaturøkning.

Prøvesmaking #7.2 Havre Stout Jul

#7.2 Havre Stout Jul i glasset Fra kjøleskapet. Full 0.33 liter flaske. Første tappet. Syn Svart. Skummet holdt seg lenger enn under smaking av brorparten #7.1, men så har den også modnet noen flere dager enn #7.1. Lysebrunt skum. Lukt Frisk. Kaffe. Etter litt temperatur, lukt av lakris. Smak Kaffe. Rund. Fyldig. Lang ettersmak. Annet Noe gjær kom over i glasset, men det meste hang igjen i flaska.

Prøvesmaking #6 Amber Christmas

#6 Amber Christmas i glasset Fra kjøleskap. 0.33 liters full flaske, en av de siste jeg tappet. Syn Mørk brun-rød. Grått skum, henger igjen på kanten av glasset. Lukt Kraftig humlebitterhet. Fruktig. Smak Fruktig. Lang ettersmak. Litt ung og spiss bitterhet i ettersmak. Både litt sødme og føles noe tørr. Annet Humle- og gjærrester lå igjen i flasken, men noe gikk over i glasset. Helte veldig forsiktig mot slutten.

Prøvesmaking #7.1 Havre Stout Jul

#7.1 Havre Stout Jul i glasset Fra kjøleskapet. 0.33 liters halvfull flaske, siste tappet. Syn Svart. Lite skum. Lukt Krydret. Fruktig. Vanilje? Smak Noe spiss. Appelsin. Godt balansert. Fin ettersmak fra havren.

Flaskeetiketter batch #7.1 og #7.2

Laget og festet flaskeetiketter for batch #7.1 Amerikansk Havre Stout Jul, Gordian Knottingham (gjæret med Danstar Nottingham Ale-gjær), og for batch #7.2 Amerikansk Havre Stout Jul, Gordian Knot (gjæret med Safale S-04). Etikettene ble printet ut i gråskala. Flaskeetikett til batch #7.1, Gordian Knottingham, Amerikansk Havre Stout Jul Flaskeetikett til batch #7.2, Gordian Knot, Amerikansk Havre Stout Jul Erfaringer Etikettene for batch #6 og #7.1 printet jeg på et tynnere papir. Jeg sleit med å få de til å feste seg skikkelig til flaskene, og mens jeg pensla på melk ble arka mer gjennomsiktige enn jeg kunne huske. Jeg bytta papir i printeren til ark på 80g/m² til #7.2, og de festet seg bedre. I utgangspunktet klarte jeg ikke se forskjell på arkene, men nå vet jeg ihvertfall at ark har veldig mye å si. Først trodde jeg kanskje melka var blitt dårlig, for gammel, at Tine skummetmelk fikk dårligere lim-egenskaper enn Q-skummetmelk etterhvert - melka var noen...