Gå til hovedinnhold

Innlegg

Ny prøvesmaking av batch #3 APA

Jeg har kommet ut av tellingen på antall flasker jeg har prøvesmakt av batch #3, men det kan absolutt tolkes positivt. Smakte på en ny i kveld. Kraftig bitterhet og humlesmak, og den karamellsmaken fyller passe opp smaksspekteret og bidrar godt inn i den gode og lange ettersmaken. Passer utmerket til pizza. Smakte senere på kvelden fra nest siste flaske som ble tappet, en 0.33 liters flaske som ble den siste flaska som ble tappet full. Med denne ble det kanskje litt plasking også - jeg hadde merka den med "L", som jeg pleier med den siste eller to siste flaskene jeg tapper. Denne smakte ikke like bra som de andre, muligens for mye oksygen som ble tilført under tapping. Den fikk et noe cider-preg og manglet den lange og gode ettersmaken som jeg har kjent fra de andre flaskene jeg har smakt. Da jeg kom halvveis ned i glasset gikk resten i vasken. Festet etikettene på flaskene i dag. Siden kjøleskapet er så godt som fullt, så satte jeg flaskene i boden som for tiden...

Statistikk Batch #5 APA Hvetejul

Statistikk Bryggedato: 31.08.2014 BRYGG NR: 5 Øltype: APA (HVETEJUL) Volum (liter): 0.5 Avmåling refraktometer: SG Brix OG: 1,067 FG: 1,030 Kalkulator refraktometer: Brix fra SG Korrigert SG OG: 16,36 1,068 FG: 7,56 1,007 ABV: 8,31% Karbonering: ABV før karbonering: 8,31% Sukker (gram): 4 Sukker / liter (gram): 8,00 ABV økning karbonering: 0,47% ABV på flaske: 8,78%

Statistikk Batch #4 APA Jul

Statistikk Bryggedato: 31.08.2014 BRYGG NR: 4 Øltype: AMERICAN PALE ALE (JUL) Volum (liter): 0.8 Avmåling refraktometer: SG Brix OG: 1,067 FG: 1,032 Kalkulator refraktometer: Brix fra SG Korrigert SG OG: 16,36 1,068 FG: 8,05 1,010 ABV: 7,91% Karbonering: ABV før karbonering: 7,91% Sukker (gram): 6 Sukker / liter (gram): 7,50 ABV økning karbonering: 0,44% ABV på flaske: 8,35%

Batch #3 flaskeetiketter

Laget etiketter til batch #3 som jeg døpte Hjertertrumf , som trumfer stikket i kortspillet Amerikaner. Flaskeetikett til batch #3, Hjertertrumf American Pale Ale

Statistikk Batch #3 American Pale Ale

Statistikk Bryggedato: 31.08.2014 BRYGG NR: 3 Øltype: AMERICAN PALE ALE Volum (liter): 18 Avmåling refraktometer: SG Brix OG: 1,059 15,2 FG: 1,030 7,8 Kalkulator refraktometer: Brix fra SG Korrigert SG OG: 14,51 1,060 FG: 7,56 1,012 ABV: 6,52% Karbonering: ABV før karbonering: 6,52% Sukker (gram): 128 Sukker / liter (gram): 7,11 ABV økning karbonering: 0,42% ABV på flaske: 6,94%

Statistikk Batch #2 Weissbier

Statistikk Bryggedato: 26.08.2014 BRYGG NR: 2 Øltype: WEISSBIER Volum (liter): 25 Avmåling refraktometer: SG Brix OG: 1,042 10,8 FG: 1,018 4,9 Kalkulator refraktometer: Brix fra SG Korrigert SG OG: 10,48 1,043 FG: 4,58 1,004 ABV: 5,15% Karbonering: ABV før karbonering: 5,15% Sukker (gram): 236 Sukker / liter (gram): 9,44 ABV økning karbonering: 0,56% ABV på flaske: 5,71%